Nazilli'de Yeni Milliler Yetişecek!

Nazilli’nin gururu Milli sporcu Gezgin kardeşler anneleri Ayşegül Köroğlu önderliğinde ilçeye, spor okulu kazandırdı. Gezgin-Köroğlu adını verdikleri spor okulu törenle hizmete açıldı...

Milli Sporcu Gezgin kardeşler; Ege, Denizhan ve Melisa başarılarını tek çatı altında topladı. Tekvando alanındaki birikimlerini anneleri Ayşegül Köroğlu önderliğinde bir araya getiren Gezgin kardeşlerin şimdiki hedefi, kendileri gibi milli sporcular yetiştirmek. 

ALMANYA'DAN NAZİLLİ'YE UZANAN BAŞARI
Ev hanımı ve 42 yaşındaki üç çocuk annesi Ayşegül Köroğlu, Almanya'nın Münih kentinde hobi amacıyla tekvandoya başladı. Çocukları küçük yaştayken onları da bu sporla tanıştıran Köroğlu, çocuklarını tekvando eğitimi almaları konusunda teşvik etti. Anne ve çocukları tekvandoda bir hayli yol kat ederek memleketi Nazilli'ye kesin dönüş yaptıktan sonra birikimlerini yeni nesillere aktarmak için kolları sıvadı. Gezgin kardeşler, bir yandan derece alarak madalyalarını biriktirirken bir yandan eğitim hayatlarına devam etti. Şu an spor akademisi okuyan çocuklar, anneleri Ayşegül Köroğlu'nun açtığı Gezgin-Köroğlu Spor Okulu'nda eğitmenlik yapacak.

"DEVLETE KATKI SAĞLIYORLAR"
Siyah kuşağı olan tekvandocu anne Köroğlu, Nazilli Hürriyet Caddesi Altıntaş Mahallesi'nde  bulunan Gezgin-Köroğlu Spor Okulu'nu açılış töreniyle hizmete açtı. Törene Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz ve davetliler katıldı. Protokol üyeleri tarafından kesilen açılış kurdelesinin ardından Ayşegül Köroğlu, Kaymakam İbrahim Küçük’e plaket takdim etti. Kaymakam Küçük, sporcu aileyi girişimlerinden dolayı takdir ederken, "Hem milli takımda görev alıyorlar hem de yaptıkları sporu yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Bu vesileyle devletin ve devletin kurumlarının yapması gereken işlerin bir ucundan kendileri tutmuş oluyorlar" dedi.

"ÇOCUKLARIMLA GURUR DUYUYORUM"
Açılışın ardından okulda eğitim gören öğrenciler, gösteri sundu. Öğrencilerin tekvando ve jimnastik gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Ayşegül Köroğlu, spor okulundaki eğitimlerin yalnızca tekvando ile sınırlı olmadığını belirterek kick boks, jimnastik ve zumba alanlarında da eğitim verildiğini kaydetti. Köroğlu, "Yıllardır bu kulvarda yarışıyoruz. Anne olarak çocuklarımla gurur duyuyorum ve gurur duyacağım öğrenciler yetiştirmek istiyorum" dedi.
Öte yandan Ege Gezgin'in Avrupa 2'nciliği, Denizhan Gezgin'in Uluslararası Tekvando 3'üncülüğü, Melisa Gezgin'in de Uluslararası Tekvando 4'üncülüğü ile Türkiye'de dereceleri bulunuyor. Ege Gezgin 6 Nisan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.(Simge Ata-Hedef Gazetesi)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nazilli Haberleri