Sosyal belediyecilikte Denizli, Aydın'a fark attı

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 10 bin esnafa vereceği 15 milyon liralık destek, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin eleştirilmesine neden oldu.

GÜNAY PABUŞÇU -AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, pandemi nedeniyle zor günler geçiren 10 bin esnafa bin 500’er liralık hibe dağıttı, içme ve katı atık su ücretinde yüzde 90 oranında indirime gitti. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10 bin esnafa bin 500’er lira olmak üzere verdiği 15 milyon liralık hibe desteği çevre illeri kıskandırdı.

Zolan su tüketiminin arttığı Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan dört aylık süreçte, tüm esnaf ve ticari işletmelerin içme ve katı atık su ücretinde yüzde 90 oranında indirime gidilmesi talimatı vererek, ‘sosyal belediyecilik işte böyle olur’ dedirtti.

İlçede bulunan berber, kuaför, güzellik salonu, okul kantin işletmecileri, çay ocakları, çay bahçeleri, kahvehaneler, kıraathaneler, internet ve kafe işletmeleri, bilardo ve oyun salonları, lokantalar, ızgara salonları, halı saha işletmeleri, spor salonları, müzisyenler, fotoğrafçılar, hamam ve sauna iş yerleri destekten faydalanabileceği duyuruldu.

CHP’li Merkezefendi İlçe Belediyesi örnek aldı
AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı esnafa destek kampanyası, aynı ildeki CHP’li Merkezefendi ilçe Belediyesi’ne de örnek oldu. 

Merkezefendi Belediye Meclisi Mayıs ayı 2. Oturumu’nda oy birliği kabul edilen karara göre, pandemi nedeniyle işyerini kapanmak zorunda kalan esnafa bin 200 lira hibe desteği vereceği açıklandı.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreci, birkaç defa uygulamaya koyduğu 'askıda fatura' uygulaması ile kolaylaştırması ve kepenk kapatmak zorunda kalan esnafa gıda kolileri dağıtarak destek vermesi iki belediye arasındaki farkı gözler önüne serdi.
Bu manzara Aydınlı esnaf ve işletmecilerin Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini iyice artırırken, dayanışma ve birlik kelimelerinin eyleme dönüşmesi gerektiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri