HDP'den ittifak açıklaması

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin 'Tutum Belgesi'nin açıkladı. Yapılan açıklamada "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımız yok" denildi.

GÜNAY PABUŞÇU-Aykırı Gazetesi’nin haberine göre, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yönelik değerlendirmelerine dair 'Tutum Belgesi'nin detaylarını açıkladı. Buldan, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz." dedi.

HDP eş genel başkanları tarafından açıklanan deklarasyonunda ‘ittifak’ tartışmalarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Bizler, parlamento seçimleri için demokrasi ittifakı şiarıyla; halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde, toplumsal ve siyasal muhalefet, emek, kadın ve gençlik hareketleri ile en geniş birlikteliği ve ortak mücadele zeminini büyütme ve bu yoldaki güçlü yürüyüşümüzü sürdürme kararlılığındayız. Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri