Dernek Başkanı Serdar engelleri aşıyor

Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar, engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadığı problemleri tespit etmek ve engellilere karşı bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla Türkiye’nin 61 ilini motosikletiyle dolaşıyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar, “Engelimin çizgide son buluşu” isimli projesi kapsamında, Türkiye’nin 61 ilini dolaşıyor ve engelli vatandaşların yaşamlarını sürdürdüğü şehirdeki sorunlarını tespit ederek, farkındalık yaratıyor. Toplam 10 bin kilometre yol katetmeyi ve 61 ili gezmeyi hedeflediğini belirten Serdar, engelli vatandaşların sorunlarını herkesin farkına varmasını ve bu konuda daha bilinçli bir toplum oluşmasını hedefliyor. Şimdiye kadar Aydın’da dahil olmak üzere 20 şehri iki tekerlekli motosikletiyle gezen ve 3 bin kilometre yol kateden Serdar, kalan 7 bin kilometreyi tamamlamak üzere yola çıktı ve engelliler için yapılan pek çok etkinliğin dışında, farklı bir projeye imzasını attı. Trabzon’da yaşayan, kendisi de engelli olmasına rağmen birçok spor dalında uzmanlaşan, hayat dolu bir kişiliğe sahip olan Tayfun Serdar, aynı zamanda Trabzon Ortahisar Belediyesi Engelli Danışma Merkezi Sorumlusu olduğunu, çalıştığı belediyenin proje konusunda kendilerine büyük destek sağladığını belirtti. Aydın’a geldiğinde Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ve eşini de ziyaret eden Serdar, gördüğü ilgi karşısında Dinçer çiftine teşekkür etti.

 

“KALICI UYGULAMALAR İSTİYORUZ”

 

Dolaştığı şehirlerin mimari ve coğrafi yapısı ile iklim koşullarını inceleyen, engelli vatandaşların bunlardan kaynaklı sorunlarını tespit eden Serdar, “Tüm engelli vatandaşların yaşadıkları şehirde karşılaştıkları her türlü problemi tespit ediyorum. Şehirdeki yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri bu konuda neler yapmış araştırıyorum. Ancak maalesef bazı şehirlerde engellilere yönelik uygulamalar yok denecek kadar az. Biz, Dünya Engelliler Günü’nde bütün engellilere yemek verilsin ve fotoğraf çekilsin, herkes dağılsın istemiyoruz. Daha kalıcı, engelli vatandaşlara yardımcı olacak, hayata tutunmalarına sebep olacak uygulamalar yapılsın istiyoruz. Gittiğim bütün illerde bunun çalışmasını yapıyoruz. Bazı illerde bunların çok güzel örneklerine de rastladım ve bunları her yerde anlatıyorum” dedi.

 

“40 ÜLKEYİ DOLAŞIP TÜRKİYE’Yİ TANITMAK İSTİYORUM”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ve eşini de ziyaret eden Serdar, “Bu projeyi başarıyla sonuçlandırırsak, bir iki yıl içerisinde hazırlıklarımızı tamamlayıp bir dünya turu düşünüyoruz. 40 ülkeye gidip Türkiye’yi başkalarına anlatmak istiyorum. Gittiğim bazı şehirlerde 'Biz şu projeyi yapacağız, bunu gerçekleştireceğiz' diye vaatler duyuyorum. Bunlar tamamıyla hayal ürünü. Önemli olan kuruluşun engellilere bugüne kadar ne yaptığı, şu anda hayatlarını kolaylaştıracak nelerin gerçekleştirildiğidir” dedi.

 

“KENDİ DEĞERLERİMİZİ GÖRMÜYORUZ”

 

Tayfun Serdar ülkemizdeki engelli vatandaşların güzel şeyler gerçekleştirdiğini belirterek, “Bizim durumumuz, güzel şeyler yapmamıza engel olmuyor. Engelliyiz diye bu ülkeye olan vatandaşlık sorumluluklarımızdan feragat etmiş de değiliz. Engelliler, sürekli tüketen bir toplummuş gibi bir algı var. Ben bu bakış açısını kırmak amacıya yola çıktım ve çok güzel tepkiler alıyorum. Ülkemizde şöyle bir sorun da var, bir olaya örnek vereceğimiz zaman hep yabancı kişilerden, onların başarılarından bahsediyoruz. Ancak bizde de engelli vatandaşların çok güzel başarı hikayeleri var. Bu yüzden önce kendimize bakalım. O kadar çok Avrupa sevdalısıyız ki hiç kendi güzel örneklerimizi, değerlerimizi görmüyoruz” diye konuştu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Yerel Haber Haberleri