Manisa’da Lider Çocuk Kampı Tamamlandı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Lider Tarım Çocuk Kampı tamamlandı.İlkokul çağındaki çocuklarda tarımsal farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleşti...

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Lider Tarım Çocuk Kampı tamamlandı.

İlkokul çağındaki çocuklarda tarımsal farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Lider Tarım Çocuk Kampında, güvenilir gıda üretimi, gıda hijyeni, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilmesi ile bitki ve hayvan yetiştirebilme alanlarında konu uzmanları tarafından çocuklara bilgiler verildi.

Halil Yurtseven İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ve 3 gün süren etkinlikler boyunca Bağcılık Araştırma İstasyonu, hayvan çiftlikleri, gıda işletmeleri, çiçek, meyve ve sebze seraları, Akhisar Ziraat Odası gibi tarımsal faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara eğitim ve geziler düzenlenerek, çocukların gıda, tarım ve hayvancılık konularında bilinçlenmeleri sağlandı.

Çocukların şehir hayatı arasında tabiatla buluşmalarını sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından böyle bir projenin başladığını ve bu yıl da ikincisini düzenlediklerini söyleyen Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “Hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde ise çocuk bulunmaktadır. Bundan dolayı da çocuklarımıza tarımda yapmış olduğumuz tüm faaliyetleri hem uygulamalı hem de teorik olarak birebir gösteriyoruz” dedi.

İlk adım olarak İl Müdürlüğü bahçesinde bir çiçeğin nasıl dikildiğini çocuklara göstererek eğitime başladıklarını ifade eden Çebi, “İlimizde sürdürülebilir tarım nedir, nasıl yapılır, hayvancılık faaliyetlerimiz nelerdir, bitkisel üretimdeki iş ve işlemler nelerdir, gıda işletmelerindeki hijyen nasıl sağlanır konularında çocuklarımıza hem görsel hem de eğitsel olarak Tarım Kampında eğitim vereceğiz. Bu üç günlük eğitim boyunca çocuklarımızı en iyi şeklide ağırlamak istiyoruz. Amacımız kamp sonunda buradan mutlu bir şeklide ayrılmalarını sağlamak. Lider çocuklarımızın üç günlük eğitimine katkı sunan tarımsal kuruluşlarımız, özel sektör temsilcileri ve çiftçilerimize kurumum adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, keyifli vakit geçirerek, yeni yerler gördüklerini söyleyen öğrenciler, bu imkanı sağlayan ve kendilerine 3 gün boyunca rehberlik eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Yerel Haber Haberleri