SGK uyardı! Son gün 1 Şubat

SGK uyardı! Son gün 1 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu yapılandırma başvuruları devam ediyor. İdari para cezaları, iş ve mesleki hastalık cezalarının da yer aldığı yapılandırma kapsamında başvurular için son tarih 1 Şubat olarak açıklandı.

HAVADİS HABER-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürü Zeynep Cevher Yılmaz, kuruma prim borcu olanları 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapılandırma başvurusuna davet etti. İl Müdürü Deniz, "Sadece prim borcu değil, idari para cezaları, iş ve mesleki hastalık cezaları da bu yapılandırmaya dahil" dedi.

“Peşin ya da taksitler halinde ödenebiliyor”
Konu hakkında bilgiler veren İl Müdürü Yılmaz, “Bu kanun kapsamında 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait olan; sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, 4/B sigortalılarının primleri ve daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak kurum alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklar, iş kazası, meslek hastalığı, malullük durumlarından kaynaklı rücu alacakları, idari para cezaları ve fark işçilik tutarları yapılandırma kapsamında peşin ya da taksitler halinde ödenebiliyor” dedi.
Yapılandırmada anapara borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammının tamamını silinerek bunun yerine tahakkuk edecek yurt içi üretici fiyatları endeksi değişim oranı (Yİ-ÜFE) baz alınarak yeniden yapılandırılabilecek.

İl Müdürü Yılmaz, şöyle devam etti:
“Borçların ilk taksit ödeme süresi sonu olan 31 Mart 2021 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ı siliniyor. İkinci taksit ödeme süresi olan 30 Nisan 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50'si siliniyor. İdari para cezalarında ise anapara borcunun yüzde 50'si silinerek kalan borcu ise Yİ-ÜFE ile güncelliyoruz. Yapılandırılan borçlar ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödenebiliyor. Yapılandırmaya 01 Şubat 2021 tarihine kadar e-Sigorta/e-devlet kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine başvurulabilir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.