Simer Sarıçamlılara İş İmkanı Sağlıyor

Simer Sarıçamlılara İş İmkanı Sağlıyor

Kısa adı SİMER olan Sarıçam İstihdam Merkezi, “İşiniz, İşimiz” sloganıyla hareket ederek, ilçede bulunan işsiz gençlere iş bulma konusunda destek veriyor. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, SİMER’...

Kısa adı SİMER olan Sarıçam İstihdam Merkezi, “İşiniz, İşimiz” sloganıyla hareket ederek, ilçede bulunan işsiz gençlere iş bulma konusunda destek veriyor. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, SİMER’in önemine vurgu yaparak, İŞKUR ve Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalarla irtibatlı olarak merkeze iş için başvuranları yönlendirdikleri söyledi.

Kozan Yolu üzerinde kurulu bulunan SİMER’i ziyaret eden Başkan Bilal Uludağ, merkeze başvuran ve şartları uyan 29 kişinin AOSB’de bulunan Abdioğulları fabrikasına yönlendirdiklerini belirti. Uludağ,”İlçemizdeki özellikle işsiz gençlerimiz için çaba sarf ediyoruz. Sarıçam İstihdam Merkezimiz Şubat ayında kuruldu ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir kişi dahi olsa istihdama katkı sağlamak bizleri mutlu ediyor. Yapılan görüşmeler sonucunda işe alınmayanların takibini yine merkezimiz yürütüyor” dedi.

SİMER’DE KURSLAR AÇILACAK

SİMER’de belirlenecek ihtiyaca göre çeşitli meslek kursları da açılacağını belirten Bilal Uludağ, zaman zaman fabrikalardan değişik alanlarda yetişmiş kalifiye elaman talepleri geldiğini ifade etti. Uludağ,”Gelecek talepler doğrultusunda SİMER’de kurslar açılacak. Tek amacımız ilçemizin refah seviyesini daha da yükseltmek. Bu nedenle istihdam çok önemli. Müdürümüz Nebi Erdoğan ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada İŞKUR ile de bağlantılı olarak yapılan iş başvuruları değerlendiriliyor. Kısa bir sürede 400’e yakın başvuru alındı ve önemli ölçüde istihdama katkı sağlandı” diye konuştu.

Konuşmanın ardında ise Abdioğulları Fabrikasından gelen yetkili kişi ile birlikte SİMER’e iş için başvuran 29 kişi görüşme yapmak üzere uğurlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.