ŞOFÖR ESNAFI BÜYÜKŞEHİR’DEN MÜJDELİ HABERİ BEKLİYOR

ŞOFÖR ESNAFI BÜYÜKŞEHİR’DEN MÜJDELİ HABERİ BEKLİYOR

Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan, 19 aydır zam alamadıklarını belirterek şubat ayında yapılması planlanan UKOME toplantısında müjdeli haberi beklediklerini söyledi.

NAZLI ALTINAYAR-Tüm ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs, her geçen gün insanlara daha derin yaralar açıyor. Pandemi süresince birçok esnaf kapılarına kilit vururken, birçok esnaf ise zorlu geçen dönemde canla başla mücadale ediyor. Pandeminin başlamasıyla birçok sektör  gibi şoför esnafı da koronavirüsten  nasibini aldı. Havadis Gazetesi’ne konuşan  Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan, zararına kamu hizmeti veren şoför esnafının mağdur olduğunu belirtti.

Süreç kapsamında verdiği kamu hizmetinin aksamaması için akaryakıtı bile kredi çekerek ödemek zorunda kalan şoför esnafının, vergileri ödeyemeyecek duruma düştüğünü belirten Başkan Çalışkan, “Şoför esnafları olarak çok mağduruz. Büyükşehirle görüşmelerimiz devam ediyor. Şubat ayında yapılacak UKOME toplantısının ardından zam yapmalarını bekliyoruz. Pandemiden dolayı zam verilmedi, biz 6-7 aydır zam bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

EN SON ZAM 19 AY ÖNCE GELDİ
Koronavirüs salgının ortaya çıkıp pandemi sürecinin yaşanmasından bu yana 10 ayın geride kaldığını, bu süreç içinde bazı şoförlerin kontak bile açmadığını kaydeden Seyfi Çalışkan, “Şoför esnafı 10 aydan bu yana para kazanamıyor. Sürecin başlamasından bugüne bazı meslektaşlarımız kontak bile açmadı. Özel halk otobüsleri ve minibüsler zararına hizmet ediyor. Okul servis araçları hiç çalışmıyor. Vatandaş sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle taksilere binemiyor. Fakat, kamu hizmeti veren bu araçların şoförleri olarak motorlu taşıtlar vergilerini ödemek, zorunlu sigortalarını yaptırmak zorundayız. Biz şoför esnafı olarak en son zammı  19 ay önce gördük . Büyükşehir’in halimizden anlayacağını umut ediyoruz.” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum