Söke’deki yangının bilançosu belli oldu

Söke’deki yangının bilançosu belli oldu

Aydın'ın Söke ilçesinde makilik ve zeytinlik alanda başlayan, rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangında 150 hektar alan küle döndü.

HAVADİS HABER- Güllübahçe yolundaki eski atış poligonu yakınlarında makilik bölgede başlayan, rüzgarın etkisiyle zeytinlik alana, oradan da ormana sıçrayan yangınla ekipler saatlerce mücadele etti.

Havanın kararmasından önce İzmir ve Muğla'daki Orman Bölge müdürlüklerine bağlı 6 helikopter, 2 uçak, 30 arazöz, 10 su tankeri ve 4 dozerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin müdahale ettiği yangın gece de karadan söndürülmeye çalışıldı. Yangının

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Söke Kaymakamı Soner Yılmaz’da yangın alanına gelerek inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Yaklaşık 15 saat süren yangının sabahın erken saatlerinde kontrol altına alındığı, bölgedeki 90 haneden tahliye edilenlerin de evlerine geri dönmeye başladığı bildirildi.

Bölgede  soğutma çalışmaları yapılarak yangın tamamen söndürüldü. Söndürülen yangın sonrası yanan 150 hektar alan gün yüzüne çıktı. Dağlık alanın üst kısımlarında bulunan ağaçların yandığı görüldü.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ei3byhzwoaehw9c.jpgthumbs_b_c_83a30133344032dbae519a716c009096.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.