Teknofest'te Nazilli'nin gururu oldular

Teknofest'te Nazilli'nin gururu oldular

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ülke genelinde gerçekleştirilen TEKNOFEST’te (Havacılık,Uzay ve Teknoloji Festivali) Aydın’dan 3 lisenin finallere kaldığını duyurdu.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Nazilli Fen Lisesi, Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi öğrencilerinin, TEKNOFEST finallerine kaldığı duyuruldu.

Yapılana açıklamada, “Yarışmada Nazilli Fen Lisesi "Şafak" (Afet Yönetimi Kategorisi) ve ‘Trikod’ (Sosyal İnovasyon Kategorisi) isimli iki projesi ile Türkiye Finallerinde yer alıyor. Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisemiz de Akıllı Ulaşım Yarışması lise kategorisinde ‘Alt geçitlerde tahliye sistemi’ isimli projesiyle Türkiye Finallerinde yarışacak. Ayrıca Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi, TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde ilk kez düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda Türkiye finallerinde yer almayı başardı. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmada okulumuz ilimizi temsil edecek” ifadelerine yer verildi. 

TEKNOFEST NEDİR?

Teknofest, ülke genelinde gerçekleştirilen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi amaçlayan ilk ve tek festivaldir.

aydina-buyuk-gurur-finale-kaldilar-169488-1183c0e6eff32a103606a42f745d26b3.jpg

a

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.