Tobb Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu İnegöl’de Toplandı

Tobb Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu İnegöl’de Toplandı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin 30 yaş ortalamasıyla Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunu söyledi. Anıl, Avrupa’da 9 ülkede yapılan bir araştırmada Türk gen...

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin 30 yaş ortalamasıyla Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunu söyledi. Anıl, Avrupa’da 9 ülkede yapılan bir araştırmada Türk gençlerinin yüzde 95’inin gelecekte kendiişlerini kurmak istediklerinin ortaya çıktığını belirtip bu potansiyele sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu üyeleri İnegöl’de toplandı. Açılış konuşması yapan TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, her ay bir ilçede kurul üyeleriyle bir aya gelerek değerlendirme yaptıklarını söyledi. Kurul’un İTSO temsilcisi Umut Ortakçı da konuşmasında İnegöl ekonomisi hakkında bilgi verdi. Ortakçı İnegöl’de genç girişimcilerin sayılarının hızla arttığını ve bunda İTSO’nun gençlerin önünü açan çalışmaların büyük payı olduğunu vurguladı.

İTSO Başkanı Metin Anıl ise, yaş ortalamasının 30 olan Türkiye’nin Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülke olduğunu söyledi. Anıl, Avrupa’daki 9 ülkede yapılan araştırmanın sonucuna göre, Türk gençlerinin Avrupa’daki diğer gençlere göre daha girişimci olduğunun ortaya çıktığını vurguladı. İTSO Başkanı Metin Anıl, aynı araştırmaya göre Türk gençlerinin, yüzde 90’ının gelecekte kendi işini kurmak istediklerini belirterek, “Bu oran Portekizli gençlerde yüzde 85, İtalyanlarda yüzde 80, İspanyollarda yüzde 78, Hollandalılarda yüzde 62, İngilizlerde yüzde 58 ve Almanlarda yüzde 53 olarak görülüyor” dedi.

Genç neslin girişimciliğe yöneltilmesi halinde Türkiye’nin önündeki hedeflerine çok hızlı ulaşacağına da dikkat çeken Metin Anıl, “İTSO olarak bu yönde çok büyük bir çaba içindeyiz. Biz geleceğin gençlerimizde olduğunu bilerek çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.