Toplu Ulaşımda Midibüsler Otobüse Dönüşecek

Toplu Ulaşımda Midibüsler Otobüse Dönüşecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun’da hizmet veren 7 metrelik midibüs türü özel halk otobüslerinin ilerleyen günlerde 12 metrelik araçlarla değiştirileceğini açı...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun’da hizmet veren 7 metrelik midibüs türü özel halk otobüslerinin ilerleyen günlerde 12 metrelik araçlarla değiştirileceğini açıkladı.

Samsun’da ulaşımda hizmet veren 105 özel halk otobüsünün sayı olarak yeterli olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, “Otobüsleri sayı olarak değil kapasite olarak büyütmemiz gerekiyor” dedi.

Raylı sistemin Tekkeköy’e kadar uzamasıyla beraber bazı otobüsleri şehir içerisine aktaracaklarını belirten Sefer Arlı, “Şu anda Büyükşehir’e bağlı 105 özel halk otobüsü var. İlerleyen günlerde bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz. Sayısal olarak 105 otobüs yeterli ama bunlardan fiziksel özellikleri uygun olmayanları var. Biz yeni sözleşmelere bu maddeleri koyduk. Araçlarını yenilerlerse, yaş olarak daha küçük araçlarla değişirlerse belediyeye ödeyecekleri vergiler ve kiralar daha düşük olacak. Araçlar eskidikçe eski modelleri yükseltiyoruz. Hem yeni otobüs lazım hem de kapasite olarak 7 metrelik küçük otobüsler var. İlerleyen günlerde bu 7 metrelik midibüs türü otobüsleri büyütmeyi planlıyoruz. Sayısal olarak değil de kapasite olarak otobüsleri büyütmeyi planlıyoruz. Sayısal olarak araçlarımız yeterli. 7 metrelik otobüslerin yolcu kapasitesi 35-40 kişilik, 12 metrelik otobüslerin ise yolcu kapasitesi 100 kişilik. Ulaşımda herhangi bir sorun yok. Güzergahlarla alakalı da ilerleyen günlerde Ulaşım Mastır Planı’nı revize ediyoruz. Ulaşım Ana Planı sonuçlarına göre yeniden güncelleyeceğiz. Güzergahları da güncelleyip değişiklikler yapacağız. Zaten 2 yıl sonra raylı sistem Tekkeköy’e kadar uzandığında Tekkeköy arasında çalışan otobüslerde azaltma yapacağız. Orada ki çalışma yapan otobüsler şehir içine kaydırılacak” diye konuştu.

50 OTOBÜSTEN 49’UNUN İHALESİ YAPILDI

Sözleşmesi sona eren 50 araçtan sadece bir tanesinin ihaleye çıkmadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, “Otobüs alımına gerek kalmadı. Mevcut Özel Halk Otobüsçüleri Derneği ve otobüs sahipleri bize geldiler. Sözleşme süresi dolanlar ‘Biz bu ihaleye katılmak istiyoruz. Yeniden belediye olarak otobüs işletmeciliği yapmanıza gerek yok. Zaten zarar ettiğiniz için siz bu metodu terk etmiştiniz. Tekrar eskiye dönerseniz belediye zarara uğrar dediler.’ Biz de bunların bilincindeyiz zaten. Tekrar 50 aracı ilana çıktık. 49 araç ihaleye katıldı. 1 araç için katılım olamadı. 49 katılımcı ile de şartları uygun olan hepsiyle sözleşme yaptık. Şuan için ulaşımda herhangi bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.