Türk Kızılay’ının Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Kızılay’ının Kuruluş Yıl Dönümü

Bilecik Türk Kızılay Şube Başkanlığı, 147 yaşına giren Türk Kızılay’ının, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini belirtti....

Bilecik Türk Kızılay Şube Başkanlığı, 147 yaşına giren Türk Kızılay’ının, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, 11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktor tarafından kurulan “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” ile başlayan tarihi süreç anlatıldı. Kızılay’ın, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı’dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biri olduğu belirtilen açıklamanın devamında, 1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan Türk Kızılay’ının, 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirdiği bildirildi. Açıklamada, “O günden bu güne kan bağış oranını yüzde 443 oranında artıran Kızılay, 2014 yılı sonu itibariyle 1 milyon 860 bin 226 ünite kan bağışına ulaştı. Ülke geneline yayılmış 17 Bölge Kan Merkezi bünyesinde toplam 82 hizmet birimde üç bine yakın personel ile hizmetlerini sürdüren Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı olan 2 milyon 300 bin ünitenin tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflemektedir. Kemik iliği bekleyen hastalara şifa olmak için TÜRKÖK Projesi’ni hayata geçiren Türk Kızılay’ı, 2015 yılı sonunda 50 bin, 5 yıl sonra ise 250 bin donöre ulaşmayı hedefliyor” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.