Ödemiş’te Süs Bitkisi Üreticilerine Çağrı

Ödemiş’te Süs Bitkisi Üreticilerine Çağrı

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin mali genel kurulunda konuşan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği Başkanı Selahattin Altun, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) yüzde...

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin mali genel kurulunda konuşan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği Başkanı Selahattin Altun, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) yüzde 75 hibe desteği alınan sağlıklı genç fide üretim tesisinin kalan finansmanı için sektörü bir araya gelmeye davet etti. Altun, “Ödemiş’in geleceği için bu fırsatı kaçırmayalım” dedi.

45 ortaklı Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin mali genel kurulunda faaliyetler için birçok konuda yönetime yetki verilmesi görüşülürken toplantının dilek ve temenniler bölümünde Kooperatif Başkanı Hüseyin Cabbar İZKA’dan yüzde 75 destek alınan 4 milyon 750 milyon lira maliyetli tesis ve kooperatif çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Dilek ve temenniler bölümünde İZKA’nın yüzde 75 hibe desteği verdiği tesisin kalan finansmanı için 1 milyon 250 bin lira gerektiğini kaydeden Altun, vakit kaybedilmeden Ödemiş’teki sektör bir araya gelerek taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti.

Selahattin Altun yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “STK’ların ortak sıkıntısı ilgi yetersizliği. Bugün de gördük ki katılım yeterli değil. Ama olmazsa olmazımız diyebileceğimiz daha önemli bir konu var. Sağlıklı, genç fide üretim tesisi Ödemiş’te bu sektörün olmazsa olmazıdır. İzmir Kalkınma Ajansı’nın yüzde 75’ini karşıladığı bu proje için şu an 110 dönüm yer tahsis edildi, beklemede. Proje için teklifler alınıyor. Ama kalan finansman için yaprak kıpırdamadığını görüyoruz. Bu ilgisizlik rahatsız edici. Bu proje benim ya da başkasının projesi değil Ödemiş’in projesidir. Herkes elini taşın altına koymalı. Finansmanın sağlanması noktasında hepimize görev düşüyor. Bu proje tanıtılmalı, bu proje daha çok anlatılmalı. Çünkü bugüne olduğu kadar asıl faydası geleceğedir. Anaçlıkların olduğu, otomasyonlu seraların olduğu bu tesis Türkiye açısından, Ödemiş açısından rekabet gücünü yükseltecek bir gelişme olacaktır. Sektörde böyle bir projeyle destek alan yok diye biliyorum. Yani büyük bir fırsat var önümüzde ama kıpırdama göremiyoruz. Artık ayağa kalkmalıyız. Bizden sonraki nesilleri düşünerek bu tesisi mutlaka Ödemiş’e kazandırmalıyız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.