Türkiye’de bir ilk! ÖRKOOP  mobil çiğ süt otomatı “Möö” yü hizmete sundu

Türkiye’de bir ilk! ÖRKOOP mobil çiğ süt otomatı “Möö” yü hizmete sundu

Türkiye’nin en modern mobil çiğ süt otomatı “Möö”, Aydın’ın parlayan yıldızı ÖR- KOOP tarafından üretildi. Türkiye'nin en büyük kooperatifleri arasında yer alan ÖR-KOOP, sütümü getir uygulamasıyla ilk olarak Nazilli’de evlere süt satışına başlayacak.

GÜNAY PABUŞÇU-Aydın’ın Nazilli ilçesinde 1979 yılından bu yana faaliyetini sürdüren ve Türkiye’nin en büyük kooperatifleri arasında yer alan Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ÖRKOOP), ilçeyi süt merkezi yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ÖRKOOP ve Evren Girişim Yatırım A.Ş.  işbirliğiyle yaklaşık 10 ayda tamamlanan projede, Türkiye’nin ilk 300 litre kapasiteli, otomatik dolum sistemi, tank ve dolum sistemleri kullanılmış aracı olan mobil çiğ süt otomatı hizmete sunuldu. Möö projesi ismiyle hayata geçirilen uygulamada, toplum sağlığı ve güvenli süt tedarik organizasyonu ana tema olarak belirlendi.  

5073e134-d484-4e9d-ba84-dc254409e2b8.jpg

Türkiye’nin yeni nesil sütçüsü, hijyenik, sağlıklı, el değmeden otomatik dolum sistemine sahip Möö, ilk olarak Nazilli’de evlere süt satışına başlayacak. 

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan ÖR-KOOP Başkanı Ünal Önal, “Tüketicilerimize tüm analizleri yapılmış, tam güvenli ve sağlıklı süt ulaştırabilmek ve tüketicinin sütün memeden çıkışından satışına kadar izlenebilirliğini sağlamayı hedefledik. Kooperatifimizin ve sütünü aldığımız hastalıktan ari işletmelerimizin karlılığını ve etki alanlarını arttırmak amacıyla başarılı bir projeye imza attık” dedi.

Mobil çiğ süt otomatı hizmetini çevre illerde de uygulamaya koyarak fayda ve istihdam yaratmak istediklerini aktaran Önal, “İlk olarak Nazilli ilçe merkezimizde yapacağımız bu çalışmayı Aydın, Kuşadası ve Denizli gibi yerlerde de uygulayarak fayda ve istihdam sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde belediyelerimizle işbirliği yaparak, sosyal projelerle ihtiyaç sahibi ailelere bu araçlar vasıtasıyla süt dağıtımı yapmayı arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.
Önal ayrıca, vatandaşların Möö aplikasyonu ile satışa aktif illerde kapıya teslim süt siparişlerini verebileceklerini  sözlerine ekledi.

4b791e34-8671-4ec3-aefa-ba637814ad1b.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.