TYSD Didim Şubesi 3 yılda birçok projeye imza attı

TYSD Didim Şubesi 3 yılda birçok projeye imza attı

Türkiye Yardımsevenler Derneği (TYSD) Didim Şubesi, 3 yıl içerisinde ilçe genelinde eğitim, sağlık ve sosyal yardımlaşma anlamında bir çok etkinliğe imza attı.

2012 yılında Didim’de kurulan Türkiye Yardımsevenler Derneği Didim Şubesi 3 yıl içerisinde ilçede Eğitim, Sağlık ve Sosyal yardımlaşma anlamında bir çok etkinliğe imza atarken, gerçekleştirdikleri projelerle de Didim’e katkılar sağladı. TYSD Didim Şube Başkanı Deniz Baylan 5kişilik kurucu yönetimler derneği kurmalarının ardından yapılan Genel kurulu ardından 9 kişilik bir yönetim kuruluyla çalışmalara başladıklarını ve üye almaya başladıklarını söyledi.

Baylan kuruldukları günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatırken “4 Mart Tıp Bayramında Didim Devlet Hastanesi Başhekimimizi ziyaret ettik. 21 Mart da Huzurevi ziyareti yaptık. Yönetim Kurulu 15 Nisan Toplantımızı ardından hep birlikte Turizm Derneği’nde düzenlenen etkinliğe katıldık. 16 Nisan kahvaltımız ardından Vilayetler İlköğretim Okulunu ziyaret ettik. Fevzi Paşa Akbudak ilköğretim Okulunun tüm öğrencilerini Didim Çiçek Bahçesi ve Didim Çocuk akademisinin getirdiği Buzul Çağı tiyatrosuna getirdik. 23 Nisan da 600 öğrencimizi sevindirdik. 23 Nisan’da okul kutlamalarına katıldık. 26 Nisan’da proje konuşmak için Hastanemizi ziyaret ettik. 14 Kasım Öğretmenler Gününde Emekli Öğretmenlerimizi evlerinde ziyaret ettik, ilçe ve köylerdeki 27 Okula birebir giderek Değerli Öğretmenlerimizin günlerini kutladık, hediyelerini takdim ettik. Kız Meslek Lisesinde spor malzemesi yardımında bulunduk. Atatürk İlköğretim Okulu’na projeksiyon cihazı bağışladık. Ayrıca 19 Öğrencimize ayda 250 TL Atatürk Eğitim Bursu veriyoruz.” dedi.

AĞRI VE ŞIRNAK’A DA ULAŞTILAR

2015 yılındaki eğitim çalışmalarında bahseden Baylan “Rotaracat Kulübü işbirliğiyle Ağrı’da 75, Şırnak’ta ise 360 öğrenci olmak üzere toplam 435 öğrenciye yardımda bulundu. Yeni binasına taşınan Valiler Ortaokuluna Atatürk köşesi kazandırdık. Nurullah Kocabıyık Anaokulunun anasınıfını düzenlemesini gerçekleştirdik.” dedi.

Kermesler düzenlediklerini belirten TYSD Didim Şube Başkanı Baylan “ 29 Nisan Kermesimiz Kermeste ihtiyaç sahibi öğrenci, asker, yetimlerimizi sevindirdik. 12 Eylül Kulüp Tarhan ev sahipliğiyle geliri Kanser Hastası öğrencimiz için kullanılacak akşam yemeğini yaptık. Kurban Bayramında 700 öğrencimizin kışlık kıyafetlerini dağıttık. 12 Haziran Kahvaltımızı yaptık ve bir büyüğümüzden bağış aldık. 26 Nisan Huzurevi asansör yapımı kontrol 17 Haziran konuk olarak çağırılan Somalı aileleri otellerinde ziyaret ederek bağışçımızla (kardeşim) 32 çocuğun giydirilmesini sağladık.” dedi.

HASTENE VE HUZUREVİNE CİHAZ DESTEKLERİ

Sağlık anlamında yapılan projeleri de anlatan Baylan “ 23 Mayısta sadece Didim Devlet Hastanesi’nde Kullanılmak Üzere “Kemik Dansiometresi” bağışladık. 5 Haziran Huzurevi Ziyareti sonrasında 23 Temmuz Derneğimiz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Eylem Aydın’ın annesi ve ablasının adını yaşatmak amacıyla, ortaklaşa olarak yaptırdığımız Didim Belediye Huzurevi asansörünü, kullanma ruhsatıyla teslim ettik. 28 Kasım’da yine sadece Didim devlet hastanesinde kullanılmak şartıyla "panoramik röntgen cihazı" bağışladık. Talep üzerine Kanser Hastası bir yaşlımıza bağışta bulunduk. “dedi.

Baylan açıklamasının sonunda “Tüm bunları hiçbir karşılık beklemeden, karşılıksız gönül huzuruyla yapıyoruz. Halkımızın gösterdiği ilgi, alaka, sevgi ve güvene layık olmaya devam edeceğiz.” dedi.

TYSD Didim Şubesi 3 yılda birçok projeye imza attı

TYSD Didim Şubesi 3 yılda birçok projeye imza attı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.