UMKE Temel Modül Eğitimi Ve Eğitim Tatbikatı Yapıldı

UMKE Temel Modül Eğitimi Ve Eğitim Tatbikatı Yapıldı

Edirne-Kırklareli-Tekirdağ UMKE Ekipleri, İstanbul UMKE Haberleşme Ekibi, AFAD ve Namık Kemal Üniversitesi Dağcılık Grubu işbirliğiyle, ’UMKE Eğitim ve Tatbikat Kampı’ gerçekleştirdi.Düzenlenen eğitim...

Edirne-Kırklareli-Tekirdağ UMKE Ekipleri, İstanbul UMKE Haberleşme Ekibi, AFAD ve Namık Kemal Üniversitesi Dağcılık Grubu işbirliğiyle, ’UMKE Eğitim ve Tatbikat Kampı’ gerçekleştirdi.

Düzenlenen eğitimde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, hasta taşıma teknikleri, göçük altından hasta kurtarma taktikleri, dar alanda hasta kurtarma tatbikatı, arazi çalışmalarını mümkün kılan yürüyüş liderlikleri, tırmanış ve iple dikey duvar inişinin tüm teknikleri, iletişim ve telsiz iletişimi, çağdaş arazi teknik kurtarma çalışmalarının vazgeçilmezi helikopter kullanımının temel ilkeleri, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) konularında çalışmalar ve tatbikatlar yaptı.

Söz konusu eğitimlerin amacının, bölgede bulunan UMKE ekiplerinin bilgi, beceri ve deneyimlerinin arttırılarak bölgede ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve doğal afetlere karşı koordinatörü olunan 20. Bölge illeri UMKE ekiplerinin her an göreve çıkacak şekilde hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü sorumluluğunda olan bölge tatbikatı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine katılan yeni üyelere bilgi-beceri aktarmak, UMKE çatısı altında tecrübe kazandırmak için Temel Eğitime katkı sunan tüm UMKE eğitimlerine devam edileceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.