Uşak’ta Güney Çevre Yolunda Olumlu Gelişmeler Sürüyor

Uşak’ta Güney Çevre Yolunda Olumlu Gelişmeler Sürüyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin birbirine bağlanmasında önemli çalışmalardan birisi olan güney çevre yolunda Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde bulunan evin kamulaştırılarak yıkılmasının...

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin birbirine bağlanmasında önemli çalışmalardan birisi olan güney çevre yolunda Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde bulunan evin kamulaştırılarak yıkılmasının ardından yol bağlantısı için çalışmaların başladığını belirtti.

Uşak Belediyesi kentin çevre yolları ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Güney ve kuzey çevre yollarını bitirerek şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı hedefleyen Belediye çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde yer alan ve yıkımı sağlanan evin bulunduğu yolun bitirilme ve yol bağlantısının sağlanması çalışmaları sürüyor. Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen bağlantı yolu ile çevre yollarında bir aşama daha geçilmiş olacak.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizin daha rahat ve sıkıntısız bir trafiğe sahip olması adına projelerimizi hızlandırdık” dedi. Güney çevre yolunda çalışmaların son aşamaya geldiğine dikkat çeken Cahan, “İlimizde çevre yolları ile kentimizin iki ucunun birbirine bağlanmasını başından bu yana önemsiyoruz. Fakat göreve gelmemiz ile birlikte bu konuda bazı sıkıntıların olduğunu gördük. Güney ve kuzey çevre yollarında bu sıkıntıları hemen sonlandırmak için kolları sıvadık. Sorunlardan birisi de güney çevre yolundaydı. Burada Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallelerini birbirine bağlayan yolun bağlantısında bir ev engel teşkil ediyordu. Bu evin kamulaştırılmasını ve yıkımını sağladık. Akabinde ise hemen bağlantı çalışmalarına başladık. Hedefimiz bu çalışmaları mümkün olduğunca hızlı şekilde sonuçlandırmaktadır” dedi.

Güneyde bağlantının sağlanmasının ardından bölgedeki yollarda çalışmaların devam edeceğini dile getiren Cahan, güneyde hiçbir sorunun kalmayacağının altını çizdi.

KUZEY ÇEVRE YOLUNDA DA MESAFE KAT EDİLDİ

Kuzey çevre yolu hakkında da bilgi veren Cahan çalışmaların olumlu yönde seyrettiğini bildirdi. Cahan,”Kuzey ve güney çevre yolları birbirleriyle bütünlük arz eden projelerdir. Yol çalışmasının bitmesi, demek, kentimizin iki yakasının bir araya gelmesi ve şehrin hangi bölgesinden olursa olsun vatandaşlarımızın yeni hastane, adliye ve yapılacak Emniyet Müdürlüğü’ne kolayca ulaşabilmesi anlamına gelmektedir. Biz bu konuda da önemli adımlar attık. Öncelikle Akse mevkisinde kamulaştırma sorunu ile karşılaştığımız evleri, sahipleri ile düğün dernek havasında yıktık. Daha sonra ise Çokkozlar mevkisinde bağlantı köprüsünde önemli bir aşamaya geldik. Bu yıl çalışmalar daha da hızlanacak ve iyi sonuçlar elde edeceğiz” ifadesini kullanarak sözlerine son verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.