Yaz Spor Okulları Kayıtları Devam Ediyor

Yaz Spor Okulları Kayıtları Devam Ediyor

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Yaz Spor Okulları kayıtlarının devam ettiğini belirtti.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, İL Spor Merkezleri’ne bağlı Yaz Spor Okulları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Akın, “Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla her yıl uygulanan il spor merkezleri ile ilk defa 2014 yılında uygulamaya konulan engelliler il spor merkezlerinin kayıtları 11 Mayıs 2015 tarihinden itibaren başlanmıştır. İl spor merkezi faaliyetleri kapsamında ilimizde 27 farklı branşta, engelliler il spor merkezi faaliyetleri kapsamında 7 farklı branşta yaz spor okulları ücretsiz spor kurslarımıza kayıtlarımız devam etmektedir. Her yıl ülke genelinde teşkilatımızın kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran günü tüm illerimizde olduğu gibi ilimizde de İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları açılışı yapılacaktır. İl Spor Merkezleri aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kurslarındaki öğrencilere de hizmet verecektir” dedi.

İl Müdürü Zeynel Akın, sağlıklı ve dinamik olabilmenin spordan geçtiğini dile getirdi. Sağlam bir gelecek nesil yetiştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Akın, “Güçlü yarınlar için; okuyan, düşünen, sorgulayan kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline getiren saygılı, özgüveni yüksek, çalışkan bir gençliğin yetişmesi gerekmektedir. İl Müdürlüğü olarak sporun alt yapısını hazırlamak ve bunu devam ettirmek için uzman personelimiz ve antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalarımız yıl boyu sürmektedir. Yaz spor okullarında geçmişte olduğu gibi bu yıl da her 05 -18 yaş arasındaki çocuklarımıza ve gençlerimize, engelli il spor merkezi yaş sınırı olmadan engelli vatandaşlarımıza yönelik ciddi bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Eğer spor yapmak isteyen engelli vatandaşlarımız olursa evlerinden alınıp sporlarını yaptıktan sonra tekrar evlerine bırakılacak” diye konuştu.

“SPOR DEMEK SAĞLIK DEMEK”

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tesisleşmeye önem verdiklerinin altını çizen Akın, şöyle konuştu: “Var olan tesislerimizi modern hale getirmeye çalışıyoruz. Spor demek sağlık demektir. Sağlıklı bir nesil için spor yapalım, yaptıralım, sporu teşvik edelim ve destek olalım. Velilerimizin çocuklarını spora yönlendirmelerini talep ediyorum. Geçen yıl ilimizde il spor merkezlerine yaklaşık 9 bin sporcu kaydı yapılmıştır. İl Müdürlüğü olarak bu yılki hedefimiz 12 bin - 13 bin arası sporcu kaydı yapmaktır. İnşallah başarılı, sakatlıkların olmadığı bir çalışma dönemi geçiririz”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.