Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

ADAYLARINIZ NASIL OLMALI?

Nazilli, Aydın’ın en özel ilçesidir. İlklerin başladığı ve en iyilerin olduğu bir yerdir. (Eskiden) Kurtuluş Savaşı’na baktığınızda Yunan Ordusu’nun, Nazilli’de Demirci Mehmet Efe ve kızanları tarafından önünün kesilmesi, Ankara’ya zaman kazandırmış. Nazilli Kuvva’yı Milliyesi, Ankara’nın toparlanmasına yardımcı olmuş. Belki de var olmasının sebeplerin başında gelmiştir.

O Cumhuriyet’in ilk günlerinde, parasız, yoksul, yorulmuş ama idealleri olan, dimdik duran, Ankara’ya 300 bin ‘Altın’ gönderen Nazilli’dir. (Demirci Mehmet Efe aracılığıyla)

Osmanlı dönemine de baktığınızda, Osmanlı Sarayı’nın, zeytinleri, zeytinyağları, inciri, narı, Nazilli’nin dağlarından gitmiştir. Nazilli’nin dağları Efelerin hasını beslediği gibi, Osmanlı Sarayı’nı da beslemiştir.

Nazilli, ürünün iyisini, gıdanın doğalını, adamında, kadınında, hasını yetiştirmeyi bilmiştir. Adamında, kadınında, hasını dedik ya, yine bilinçaltımız getirdi bizi siyasetin içine..

Efendiler, eskilerin deyimiyle seçim sathı mahalline girmiş bulunmaktayız. Parti yetkilileri, sizlere sesleniyorum. Öyle şahısları belediye başkanı adayınız olarak ortaya çıkarınız ki, sadece yandaşlarını değil, şehrimizin tamamını sınıf atlatacak projeleri olsun. Sorduğunuzda insanımıza, şehrimize termal enerjiyi nasıl kullandıracağına dair fikri olsun. Çalışmaları olsun. Yandaşlarına para kazandırmak yerine, şehrin bütün tesisatlarını galerilerin içine nasıl alacağına dair bilgisi olsun. Şehrin imarından tutunuzda, tarımsal alanların dahi imarı konusunda bilgisi olsun. Üç beş iş bilir yandaşa, şehrin imarını, geleceğini teslim etmesin. Bizim termal sularımızın, orman ürünlerinin işlenmesinde gerekli olan minerallerin bulunduğunu bilsin. Şehrimizde buna yönelik fabrikaların kurulmasına öncü olsun. Nazilli’mizde üretime dayalı fakültelerin açılmasının önemini kavrasın. (Mühendislik Fakülteleri). Yeni açılacak bölge hastanesinin yanına sağlıkla ilgili bir fakültenin (Tıp Fakültesi) açılmasının önemini bilsin ve bunu getirebilecek gücü olsun. Hasılı, Nazilli’mize bir üniversite getirebilecek gücü olsun.

Kadınımızın, köylümüzün, sanayicimizin, esnafımızın, sanatçılarımızın, ürünlerini sergileyebilecekleri, emeklerinin karşılığını alabilecekleri, sürekli fuarcılığın nasıl yapılabileceğini bilsin.

Düğün salonlarını bize ‘Kültür Merkezi’ diye yutturmasın.

Büyük beyinli, ufku geniş vizyonu büyük, kaliteli, kültürlü, söylediğimiz gibi Nazilli’mizi yine ilklere, en iyilere, en güzele taşıyabilecek kapasitede adaylarınız olsun.

Başta söylemiştik ya! Bizlere, çocuklarımıza, artı değer kazandırabilecek, işte bu şehirde yatırım yapılabilir, bu şehirde iş kurulabilir, bu şehirde yerleşilebilir denecek hale getirebilecek, fikirleri, projeleri olsun.

Benim şehrimde termal kuyular var, yararlanamıyoruz.

Benim şehrimde eskiden evlerimizin musluğundan belli saatlerde akan, iyi sular vardı, şimdi parayla satın alıyoruz.

Benim şehrimdeki garibanlar, TOKİ’den yararlanamıyorlar.

Benim şehrim kan kaybetmesin, göç vermesin.

Benim şehrimin battığından, yetkililerin haberi olsun.

Aydın-Nazilli arasındaki verimli arazilerin üzerinde en az yirmi tane satılık levhası okuyorum. Dünyanın en verimli bu topraklarında insanlar acaba bu toprakları neden satılığa çıkardılar sorusunun cevabını araştırıp, çözüm üretecek, insanının önünü açabilecek, adaylar çıkarınız.

Dünyanın her yerinde, Nazilli’de doğmuş, bilim insan, kültürlü eğitimli kişiler var. Bunları zaman, zaman misafir edip, fikirlerini alacak, onlardan yararlanacak adaylar çıkarınız.

Dünyanın dört bir yanında tanıdıkları olan, Ankara’da, İstanbul’da yararlanabileceği, yardım alabileceği, çevresi olan, vizyonu geniş, herkesle barışık adaylar çıkarınız.

Ha birazda, bu kadar özelliğe, güzelliğe rağmen, burnu büyük olmayan, kolay ulaşılabilen, güzel yürekli, kini olmayan, sevgi dolu, insanın hası, başladığı işi muhakkak bitiren, tutuğunu koparan, sözünün eri, adaylar çıkarınız.

Ey Millet sizlerde böylesi bir adaya, oylarınızı vereceğinizi biliniz, söyleyiniz, dillendiriniz, anlatınız. Aksi halde, değil çocuklarınıza, sizlere bile yetmeyecek bir köyde, yaşamaya hazırlanınız. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar