YETER ARTIK NAZİLLİ! VATANDAŞ EVDE KAL UYARILARINI DİKKATE ALMIYOR!

YETER ARTIK NAZİLLİ! VATANDAŞ EVDE KAL UYARILARINI DİKKATE ALMIYOR!

Nazilli’de sokak ve caddelerde insan sayısı günden güne artıyor. Vatandaşların evde kalın çağrısına uymaması ve sokakları doldurması “YOK ARTIK NAZİLLİ” dedirtti.

GÜNAY PABUŞÇU-Dünyada yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) Türkiye’de de can almaya devam ediyor. Kamusal ve sosyal alanda alınan tedbirlere her gün bir yenisi ekleniyor. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın çağrısının havada kaldığı ilçelerin başında Nazilli geliyor. Havaların ısınmasını fırsat bilen vatandaşlar, koronavirüs tehtidini umursamadan cadde ve sokakları doldurmaya devam ediyor.
Türkiye’de koronavirüs nedeniyle ölen kişi sayısı 356’yı bulurken,  ilimizde pozitif vaka sayısı 12 olarak açıklandı. Buna rağmen ilçenin en işlek ve gözde mekanlarından olan Uzun Çarşı’da tam bir tatil havası var. Sokakları dolduran vatandaşlar evde kal çağrısına uymamaya inatla devam ediyorlar.
 

afa631b0-85a5-432c-b626-a9e4be665ee8.jpg

“EVDE KALMAK İSTİSNASIZ HER YERDE ÖNEMLİ”
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca her gün koronavirüsün en büyük gücünün yayılma fırsatı olduğunun altınızı çiziyor. Sosyal medya hesabı üzerinden evlerde kalın mesajı vermeye devam eden Bakan Koca, “Düne kadar vakaya rastlanmayan ilimiz vardı. Şimdi ise virüsün görülmediği şehir yok. İki yeni tanı tabloyu değiştirdi. Tüm şehirlerimizde hareketliliği azaltmak zorundayız. Evde kalmak istisnasız her yerde önemli” paylaşımında bulundu.

“SAĞLIKLI GÖRÜNMENİZ VİRÜSÜ TAŞIMADIĞINIZ ANLAMINA GELMİYOR”
Ben sağlıklıyım kendimi iyi hissediyorum, rahatça sokağa çıkarım diyen vatandaşlara da cevap yine Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan geldi. Tarama çalışmaları hastalığın çok kolay ve hızlı yayıldığını kanıtlıyor diyen Bakan Koca, “BİR KİŞİ VİRÜSÜ EN AZ 30 KİŞİYE BULAŞTIRDI. Bunları tespit ettik. Bu kişi virüsten etkilenmedi ama pek çok acıya yol açtı. Birinin sağlıklı görünmesi virüsü taşımadığı anlamına gelmiyor” dedi.

d70d6064-f6af-4348-981b-35901efe23b4.jpg

cf9ee696-4957-4ee6-ac60-e1489faf5800.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum