Nazilli'de 'Abide-i Aşk' tiyatro oyunu sahnelendi

Nazilli'de 'Abide-i Aşk' tiyatro oyunu sahnelendi

Nazilli Belediyesi Naz Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen "Abide-i Aşk" adlı tiyatro oyunu, Milli Mücadele döneminde Türk kadınlarının gösterdiği kahramanlıkları sahneye taşıdı. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik de oyunu vatandaşlarla birlikte izledi.

Nazilli Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında anlamlı bir tiyatro oyununa daha ev sahipliği yaptı. Naz Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan 'Abide-i Aşk' adlı tiyatro oyunu, Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Nezihe Araz’ın Kuvayı Milliye Kadınları adlı eserinden esinlenilerek hazırlanan, Aslı Kaymak Işıklı’nın yazıp yönettiği oyun, Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk kadınlarının vatan uğruna verdiği mücadeleyi ve fedakarlıkları konu aldı.

aw818350-01.jpg

Milli Mücadele ruhunun sahneye taşındığı oyunda, kadınların bağımsızlık mücadelesindeki cesareti ve kararlılığı etkileyici sahnelerle izleyicilere aktarıldı.

aw818350-02.jpg

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik de tiyatro oyununu vatandaşlarla birlikte takip ederek sanatın ve kültürel etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Oyunun hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik eden Başkan Tetik, Nazilli’de kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Nazilli Belediyesi Naz Tiyatro Topluluğu oyuncularının sahne performanslarıyla hayat bulan 'Abide-i Aşk', Milli Mücadele döneminin fedakar kadınlarını bir kez daha hatırlattı.

aw818350-07.jpg

Nazilli Belediyesi, kentte kültür ve sanat hayatını zenginleştirmek ve vatandaşları farklı sanatsal etkinliklerle buluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

aw818350-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.