’Paralel Yapı’ Şüphelilerinin Yangılanmasına Devam Edildi

’Paralel Yapı’ Şüphelilerinin Yangılanmasına Devam Edildi

Mersin’de aralarında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan,...

Mersin’de aralarında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan, 16’sı daha önce meslekten ihraç edilen 25 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasına gazeteciler alınmadı. Mersin Adliyesi’ndeki duruşmaya haklarında 3 ile 10 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle dava açılan ve tutuksuz yargılanan eski istihbarat şube müdürleri Ali Ç. ile Ali İhsan K., istihbarat komiseri İlyas A., polis memurları Ahmet Y., Akın Y., Ali Y., Ali T., Aziz Y., Barış Y., Faruk Y., Gökhan K., Hakan I., İbrahim D., İlyas I., İsmail A., Koray G., Mehmet A., Murat D., Mustafa K., Mustafa C., Ökkeş Serdar D., Sedat Y., Yavuz E., Yunus S. ve Ziya A.’ın yanı sıra, müşteki polisler ve tarafların avukatları katıldı.

Sanıkların, ’Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçundan yargılandıkları belirtildi.

2 YILDA 5 BİN KİŞİYİ DİNLEMİŞLER

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 123 kişiyi yasa dışı olarak dinledikleri iddiasıyla yargılanmalarına devam edilen şüphelilerin, dinledikleri kişi sayısının bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Mahkemenin, o dönem kararları veren Özel Yetkili Adana Ağır Ceza Mahkemelerinden dinleme gerekçesini ve dinleme listesini talep etmesi üzerine, dosyaya gelen klasörde yasa dışı olarak hiçbir hukuki gerekçe olmadan dinlenen kişilerin 123 değil yaklaşık 5 bin kişi olduğu belirlendi. Adana Ağır Ceza Mahkemelerinden elde edilen verilere göre, şüphelilerin 2011 ve 2012 yıllarında neredeyse Mersin’deki tüm işadamlarını, emniyet mensuplarını, avukatları, gazetecileri, oda ve borsa başkanları ile önemli görevdeki herkesi dinledikleri ortaya çıktı. Belli bir gruba yakın gazete, ajans ve sivil toplum temsilcileri ile iş adamlarının ise dinleme listelerinde yer almadıkları dikkat çekti.

GAZETECİLER TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLENDİRİLMİŞ

Ortaya çıkan yeni kayıtlara göre, Mersin’deki bir çok ulusal haber ajansı ve gazete temsilcileri ile yerel gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda gazetecinin, çeşitli örgütsel suçlarla ilişkilendirilerek dinlendikleri belirlendi. Elde edilen kayıtlara göre Dev-Yol, PKK/KCK, uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü gibi çeşitli örgütlerle ilişkilendirilen gazetecilerin yaklaşık 2 yıl süreyle dinlendiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.