DOSYA MASRAFI DAVASI ARA AÇAR MI?

Dosya masraflarını avukatlar vasıtasıyla hızlı ve ücretsiz alabilen vatandaşlar, bankalardan yeni kredi alamamaktan endişe ediyor.

Bursa Barosu’na kayıtlı Avukat Recep Güreci, dosya masrafının vatandaşın cebinden haksız olarak çıkartılmış paralar olduğunu belirterek, “Bu paralar Yargıtay’ın kararı ile artık bankalardan vatandaşlara geri iade ediliyor. Halkımız tüketici hakem heyetlerine ya da avukat aracılığıyla bizzat dava açarak paralarını iade alabilir. Hakem heyetlerine müracaat edenler parasını 6-8 ayda alabilmekte. Ancak avukat vasıtasıyla açılan davada 1,5 ya da 2 ay gibi sürede paralarını geri alabiliyorlar” dedi.

“AVUKAT ÜCRETİNİ BANKALARDAN ALIYOR”

Avukatlara bu süreçte herhangi bir ödeme yapılmadığına işaret eden Güreci, “Avukat, kendi hak ettiği ücreti bankalardan alıyor. Bu işlem kredi kartları aidatları için de geçerli. Müşteriler, çalışmış oldukları bankalara giderek çekmiş oldukları kredilerinin dosya masraflarının yer aldığı dekontu geriye dönük 10 yıl için istiyor. Bu dekontu ya avukatlarına ya da tüketici hakem heyetlerine götürerek alacakları için dava açmış oluyorlar” şeklinde konuştu.

“DAVA AÇMAK KREDİ NOTUNU DÜŞÜRMEZ”

Vatandaşların kredi notunun düşebileceği ya da yeni kredi çekimlerinde sıkıntı yaşamaktan çekindiğini dile getiren Avukat Burcu Ağdaş ise, “Bazı vatandaşlar, ‘Biz bu dosya masrafları için hakem heyetlerine gider ya da dava açarsak, banka kredi notumuzu düşürür, bir daha kredi vermez’ korkusu yaşıyor. Bankaların böyle bir düşüncesi olduğunu düşünmüyoruz. Herhangi bir icra takibi yapmak, dosya masrafları için tüketici hakem heyetine başvurmak vatandaşın tekrar kredi çekmesine mani değildir. Ayrıca devam eden kredilerin dosya masraflarının iadesi de talep edilebilir” diye konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar