ZAMANIN FİYATI

Hayatta sizin için en önemli şey nedir? Para mı, zaman mı diye sormuşlar; para diyenler parayı amaç için kullananlarmış. Zaman diyenler ise; paranın önemini sadece araç ile sınırlayanlarmış.

Bunu ise şöyle ifade ediyorlar; “Kaliteli bir yaşam sürdürmek istiyorsanız, zamanı nasıl öldüreceğinizi düşünmeyin. Onu nasıl kazanacağınızın planlarını yapın ve zamanın kazandırdıkları arasına parayı araç olarak koyun.” Bu ifadeler bence de çok anlamlı.

Çünkü bu hayatta geri gelmeyecek iki şeyden biri zamandır.

Kimsenin sahip olmadığı kadar maddi servetiniz olabilir, ancak sahip olduğunuz bu imkanı taçlandıracak zamanınız ya da bir kahramanınız yoksa bu servetin ne anlamı vardır?

Örneğin; özlem duyduğunuz anneniz, eşiniz, sevgiliniz, çocuğunuz, arkadaşınız, dostunuz ile beraber olmak için size bir fiyat söyleyin desem; cevabınız ne olurdu? Düşündünüz…

Evet, ben de düşündüm ve benim cevabım; sevdiklerimizle geçirdiğimiz zamanlarda duygularımızın fiyat etiketi; zamanın içine sığdırdığımız; samimiyet, sevgi, bağlılık ve unutulmaz anılardır.

Bunlara paha biçilemez ki;  tarifi olmayan bu en değerli ve güzel zamanlarınızı sizi değerli hissettirenlere hediye edin. 

İçinizde kocaman bir dünyanız var. Bu dünyayı renklendirmek için birçok sebebiniz olduğunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

Size bir şey söyleyeyim mi?

Sevdiklerinize sevdiğinizi söylemeyi ertelemeyin. İçimizden geldiği gibi davranmak bazen bize güç verir. Kendimize selam vermek gibi bir şey bu. Kendimizi beslemek gibi bir şey bu. Attığınız her adım sizindir. Aldığınız kararlar da. Sonuçları ne olursa olsun özgür iradenizle aldığınız her ne varsa hepsi sizin sorumluluğunuzdadır. Sorumluluk almaktan korkmayın.

Bu yazıyı okuyorsanız etrafınızda sevdiğiniz kim varsa yarın sevdiğinizi simgeleyen kelimeler yerine direkt olduğu gibi” seni seviyorum” deyin onlara...

O an iç dünyanıza kulak verin, size ne söylüyor, dinleyin ve harekete geçin.

Mutluluk küçük şeylerde saklıdır, bulması sizin elinizde. Dünü unutun yarını da düşünmeyin, ana odaklanın.

Yarını kim bile bilir ki…

Anı yaşamak varken kaygılanmak kalbi yorar. Hayat, gerçekten tahmin edilemeyecek kadar kısa olabiliyor ve sürprizlerle dolu…

Bize bahşedilen yaşamın içinde masumiyetimizi yitirmeden, sevdiklerimizden eksilmeden, aklımızdan, kalbimizden geçen her ne kadar güzel manalı şey varsa gönlümüzce olması ve güzel sürprizlerle karşılaşmamız dileğiyle…

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.