KADINLARIN RENGİ NEDİR?

Kadın olmak…

Adeta renklerin bir kompozisyonu…

Masumiyetin çağrısıdır beyazlığı kadının. Korunmak ister, ihtiyacı olduğu için değildir her zaman korunmak istenmesi, bir dayanak, güvenmek ister kadın.

Gökyüzünün rengi kadar geniştir kalbi, içinde özgürdür mavi gibi… Parlar bir güneş misali, ısıtır etrafını, karanlıktan uzak durur; çünkü aydınlık verir onun her kelamı.

Her ne kadar büyüse de kadın,  içinde hep bir çocuk taşır, bu bazen bir masumiyet, bazen tatlı bir şımarıklık, bazen de sevgi, ilgi beklentisidir. 

Bir ağacın dallarındaki her bir yaprağın çizgileri kadar derinliktir kadın. Anaçlığı bir toprak gibi serilir ayaklarınızın altına. Sahiplenir, gözetir, bazen yeşildir, bazen sarı. Dal olur, çiçek olur, meyve olur, ta ki kendisindeki renkleri sönene kadar,  grileşene kadar. 

Kadınları anlamanın kolay olduğunu iddia etmiyorum elbette. Kadınlar ince düşünür, detaycıdır, irdeler ve hassastırlar. Bazen verilmek istenen mesajdaki rengi farklı algılayabilirler, yorumlayabilirler.

Ancak kadını anlamaya çalışmak, dinlemek, takdir etmek, değerli hissettirebilmek bir kadının sahip olduğu tüm renklerinin, ışığının daimi olarak yanmasına ve etrafına yanan ışıklardan hayat saçmasına neden olmak istemez misiniz?

Düşünün hepimiz bir kadından doğduk, bizi koklayarak büyüten, dünyadaki karşılıksız yegane sevgiyi bize veren annelerimiz, sahip oldukları renk cümbüşleri sönmeden hayatımıza nice manalar yüklemeleri kaçınılmaz değil midir?

Kadını kadın yapan sahip olduğu renkleridir. Kadın mutluysa parlar, pozitiftir, gülümser etrafına. Çekim alanınızdaki kadına; (eşiniz, anneniz, sevgiliniz, arkadaşınız, ablanız vs.) dikkat edin, neyi verirseniz, onu alırsınız. 

İlgisizlik, ihmalkarlık, değersizlik, bir kadının sahip olduğu renklerin ışığını kısar, kısar, karanlıkta bir mumun verdiği aydınlığa dönüşür. Kadın solmuşsa eğer, karşısındakine tat vermez. Ama şunu da unutmamak gerekir ki kadın; ne olursa olsun, ne yaşarsa yaşasın içinde kendi benliğini yansıtan bir rengi vardır, var oluşundan beri…  

İşte o solan rengi tekrar canlandırmak için onu sevgiyle beslemek, bir dağ gibi güven vermek, sıcaklığımızla ısıtmak, sohbetimizle değerli olduğunu hissettirmek, bir tohuma su verildiğinde nasıl birden serpilip açarsa, kadının ruhu da adeta karşısındakine karşı açılarak tekrar renklerini yansıtır.

Mutlu kadın demek mutlu aile, mutlu çocuk, mutlu erkek demektir…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum