SPOR SALONU MU ANTRENMAN SALONU MU?

 

Spor Salonunu, bir evin misafir salonu,antrenman salonu nu da aynı evin mutfağı olarak düşünebilirsiniz. Yemek nasıl mutfakta hazırlanır ve salonda misafirlere sunulursa, sporcular ve takımlarda antrenman salonlarında antrene edilerek spor salonlarında seyircilerin huzuruna çıkarılırlar.

***

150 bin'e varan nüfusu ve yaklaşık 30 bin öğrencisi ile Nazilli, ülkemizin spor tesisi bakımından en fakir ve en ihmal edilmiş ilçelerinden birisidir. Öyle ki Nazilli'de sadece öğrenciler baz alındığında bile kişi başına düşen kapalı spor alanı oranı nizami olmayan okul salonlarını da dikkate aldığımızda bile 1 santimetrekareyi  bulamamaktadır. Bunun hesabı çok basit ,mevcut salonların yüzölçümü metrekare cinsinden alır ve öğrenci sayısına bölerseniz verdiğim rakamın iyimser olduğunu da görürsünüz.

***

Nazilli'de okullarımızda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin sabırlı ve özverili çalışmaları sonucunda okullar arası spor yarışmalarına her yıl sadece salon sporlarında 50-60 arası takım katılmaktadır. Bu takımlarımız çalışacak antrenman salonu bulamadıkları için yeterince hazırlanamadan müsabakalarına çıkmaktadır. Dolayısıyla öğretmenlerimiz hedeflerine ulaşamamaktadır. 

***
Nazilli sahip olduğu iklim şartları bakımından 12 ay bilfiil spor yapılabilecek bir ilçedir.Mevcut öğrenci potansiyeli bakımından da özellikle salon sporlarına sporcu kaynağı olabilir.Yapılacak en öncelikli işler den biri eğitmen ve sporcularımıza antrenman salonu inşa etmektir.

***

Antrenman salonu; etrafı kontrol edilmiş, üzeri kapatılmış, 2 soyunma odası olan, çeşitli antrenman materyalleri ile donatılmış basit salonları. 

***
Spor salonu başka bir şey. Maliyeti çok daha yüksek ,tribünleri , 4 adet soyunma odası , ısıtma ve soğutma sistemleri olan , nitelikli duş ve tuvaletlerinin yanı sıra sosyal üniteleri de olan mekanlardır.Yazının baş kısmında sözünü ettiğim gibi evlerin misafir salonları gibidir. Bizzat yaptığım bir çalışmaya göre nizami bir spor salonunun maliyetine 7.5- 8 tane antrenman salonu yapılabilmektedir. 

***
Nazilli'nin ihtiyacı olan ise acil olarak 2'si yukarı Nazilli'de, 1'i de aşağı Nazilli’ye olmak üzere 3 tane antrenman salonu ve 1 tanede nizami ve nitelikli Kapalı Spor Salonu’dur.
Bu ihtiyaçların karşılanması hususunda karar verme makamında oturanlar bunu görmek zorundadır. Aksi halde Nazilli'de uyuşturucuya başlama yaşının 11'lere düştüğünü Emniyet Müdürlüğü verilerinden görüp biz nerede yanlış yaptık diye kendilerine soracaklardır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum