Oyun kötü, 3 puan iyi

Nazilli Belediyespor, ligin 6’ıncı maçında 2’inci galibiyetini Güngören karşısında aldı. Ligde 5 maçta 4 mağlubiyet alan, bir galibiyeti olan siyah beyazlılar, 3 puanla ligin 17’inci sırasında bulunuyor. Nazilli Belediyespor, Güngören karşısında aldığı galibiyetle puanını 6’ya yükseltti, derin bir ‘oh’ çekti, en azından kötü gidişe ‘dur’ dedi.

Çarşamba günü Nazilli Belediyespor, kendisi gibi ligde 3 puanı olan Güngören’i aslında farklı yenmeliydi. Çünkü rakibinin bu kadroyla 2 Lig’de barınması çok zor. Maç 1-0 devam ederken, Nazilli Belediyespor’un kazandığı penaltıyı Muğdat gol yapamayınca, ‘eyvah bu maçta da atamayana atarlar kuralı yoksa gerçekleşir mi?’ diye endişe etmedim desen yalan olur. Nazilli Belediyespor Çarşamba günkü oyunu ile pek müspet not almasa da, aldığı 3 puan Nazilli Belediyespor’a hayat verdi.

Nazilli Belediyespor’da taşlar yerinden oynamış.. Takımın çiçeği burnunda teknik direktörü Taşkın Güngör’ün takım üzerinde ilk izlerini gördük. 10 günde 4 yeni futbolcuyu, kaleci Hakan, Ali Setirekli, Hakan Duran ve Hüseyin Bülbül’ü takıma monte eden genç teknik direktör, futbolcularına savaşmayı öğretmeye başlamış.

Zaten kuraldır;

Rakibinden güçlü, Rakibinden akıllı, rakibinden çabuk olmazsan, zor maç kazanırsın.

Nazilli Belediyespor özellikle ilk yarıdaki baskılı, rakibine nefes aldırmayan oyununu görünce inanın şaşırdım. Rakiplerine kaptırdıkları her top sonrasında 11 kişi ile savunma yaptılar.

Nazilli Belediyespor koşmaya başlamış. Yeni hocanın en beğendiğim tarafı ‘agrasif’ olması, kararlı hareket etmesi.. Savaşmayı seven hocanın puan için savaşan futbolcuları olur. Eğer adaletli olduğunu futbolcularına inandırırsa, Nazilli Belediyespor çok kısa zamanda sıkıntıyı atacak diye düşünüyorum.

Futbolcu kardeşlerimin Çarşamba günkü maçta çabuk oynadığı zaman, takım oyununa uyum gösterdiğinde sahada nasıl büyüdüklerini hatırlatmak isterim. Tek-tek kritiklerini yapmayacağım ama takımın iyi yolda olduğunu önümüzdeki haftalarda hızla üst sıralara yükselebileceklerine inanmalarını isterim.

4 gün sonra İstanbul’da Eyüpspor’la yapacakları maçı kazanırlarsa, kazanacakları öz güvenle kendisine yeni hedefler seçeceklerini inanıyorum. Yedek soyunan futbolcu Kemal Okyay’ın bile ısınırken sahaya ayağını atması, biran önce oyuna girmek istemesi görülecek güzellikteydi. Nazilli Belediyespor’da artık ‘bahar havası’ esiyor.

Yolunuz açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.