Mehmet Ali CİNTOSUN

Mehmet Ali CİNTOSUN

Seçim öncesi siyasetçilerin analizi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Nazilli’de siyasi arena kızıştı. İlçede MHP teşkilatı 6 aydır kapalı…AK Parti’de kongre hazırlığı yaşanırken, İYİ Parti ve CHP ise şimdiden seçim çalışmalarına başladı. 

Ankara semalarında AK Parti ve MHP’nin 2019 ittifakı, Aydın’da sert rüzgarlar estiriyor. Özellikle AK Partili siyasetçilerin, MHP’lilere yönelik söylemleri sinirleri geriyor.  AK Parti ve MHP tartışmasının en büyük kazananı ise CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu… 

Tabi ki İYİ Parti’yi de unutmayalım…

untitled-1-recovered-recovered.png

Seçimlere 1 yıl kala siyasetçilerle ilgili mini analiz hazırladım…

ABDURRAHMAN ÖZ: 2015 yılında milletvekilliği adaylığı döneminde “Aydın sol değildir, soldan kurtulmalıyız” ifadeleriyle dikkatleri üzerine çeken AK Partili Abdurrahman Öz’ün, sağcı dostu “Haluk Alıcık”la bilinmeyen bir problemi var. Çekememezlik midir, bilinmez ama son 2 aydır yaptığı her açıklamasında MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a yönelik söylemleriyle gündemden düşmüyor. Partili partisiz her kesimden çığ gibi tepkiler alıyor. Öz’ün bu tavrını bilerek yaptığı iddia ediliyor. Ve bu hareketi “milli ittifaka” zarar veriyor. 

DENİZ DEPBOYLU: Aydın siyasetinin en hızlı yükselen isimlerinden birisi… Nazilli ve Aydın’da vatandaşta çok bir etkisi yok. MHP Genel Merkezi’nde çok güçlü. Devlet Bahçeli tarafından tutuluyor. Ara sıra Aydın’ın sorunlarıyla ilgili mecliste yaptığı konuşmalar var fakat bir sonuç yok. 2019’da tekrar milletvekili olması kesin gözüyle bakılıyor. 

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: 2009’da oturduğu koltuğu bırakma gibi bir düşüncesi yok. Sağlam ve çalışkan bir ekibi var. 2019 seçimlerinde şimdiden 2-0 önde… “Milli ittifak”sız onu yenmek çok zor. 


HALUK ALICIK:  MHP- AK PARTİ ittifakıyla Büyükşehir seçimlerinde “çatı aday” olarak nitelendiriliyor. Fakat Aydın’da işler karışık “BÜYÜK SAVAŞ” var. Neyse biz şimdiden Alıcık’ın üçüncü dönem Nazilli Belediye Başkanlığı görevini kutlayalım. 

ALİ ÇANKIR: CHP’nin Aydın’daki en büyük şansı, Ali Çankır gibi bir siyasi kimliğin il başkanı koltuğuna oturması oldu. Düzgün kişiliği ve duruşuyla her kesime hitap ediyor. Ilımlı politikasıyla MHP ve AK Parti’den rahatlıkla oy alabilir.

LEVENT İLTER: Açıkça konuşmak istiyorum, Levent İlter’in sert açıklamaları, halk tarafından karşılık bulmuyor. “Milli ittifak” olmaz ise MHP’nin Aydın’da şansı yok. 

KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN: Genç ilçe başkanı Kürşat Engin Özcan “arı” gibi çalışıyor. 

ÖMER ÖZMEN: Başarısız diye görevden alındı. Genel Merkez tarafından 4 ay sonra yeniden göreve getirildi. Genel Merkez bu tavrı ile Aydın’dan umutlarını kestiklerini gösterdi. Etliye, sütlüye karışmıyor. Sakin ve sessiz… Ama yakın zamanda elindeki belgelerle olay çıkaracak… 

RECEP TANER: MHP’nin Recep abisi, İYİ Parti’ye il başkanı oldu. Aydın’da hızlı bir teşkilatlanmaya gittiler. Bu çalışmayla en az 1 milletvekili çıkartırlar. Bakarsınız milletvekili de “Recep abi” olur…  Belediye Başkanlığı seçimlerinde rakiplerini zorlayacaklar. 

BÜLENT SAYAR: AK Parti Nazilli için büyük krize yol açtı. 17/25 Aralık sürecinden sonra çocuklarını FETÖ’nün okuluna gönderdi. Bahanesi ise “mesai saati”… AK Parti Genel Merkezi tarafından kongre adayı olarak belirlenen Sayar’ın 2019 seçimlerinde başarılı olması zor gözüküyor. 4 Mart kongresinden sonra daha neler neler değişecek? Göreceğiz… 

ALİ DEVECİ: CHP’nin dava adamı Deveci, ne denirse onu yapıyor. Örgütüyle uyumlu ama tek dezavantajı halkın içine girmemesi. Muhalefetten uzak yapısıyla, her zaman eleştiri yapmaktan kaçınıyor. 

MHP NAZİLLİ : MHP Teşkilatı 6 aydır kapalı ve yorum yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.