Ben salak değilim, ama sen parazitsin !

Ben salak değilim ama siz, insanlıktan yoksunsunuz. İnsanlığımı kaybetmektense salak olmayı seçerim. Ancak ikisi arasındaki farkın ne denli büyük olduğunun farkında olamayacak beyinlerle aynı dünyada yaşıyorum. (Hemşirelerin içsesi) 

Bir başhekimin iki hemşireye "Ben salağım görev yerimi tek ettim" cümlesini 500 kere yazdırdığı bana söylendiğinde haliyle kanım dondu ve gerçek olma ihtimaline bile ihtimal veremedim. Böyle bir vicdana sahip birinin bırakın başhekim olmasını sağlığın herhangi bir kolunda çalışıyor olması mümkün olmamalı. Çünkü sağlık çalışanı olmak karşılığı rakamsal bir değerle ödenemeyecek kadar zor bir iştir. Özellikle bizimki gibi sorunlarını şiddet kullanarak çözmeye alışmış bir toplumda bu iş sadece vicdanla yapılabilir. 

Haberi okurken, hemşire hanımların bunu yapmış olmasına anlam verememiştim. Çünkü emri veren amir ne derece üst olursa olsun yapılmamalılardı diye düşünmüştüm. Bu yazıyı yazmadıkları için kendilerine uygulanacak herhangi bir yaptırımın hukuka uygun bir dayanağı olamayacağını bildiğim için neden o yazıyı yazmak yerine Antalya İl Sağlık Müdürü'ne ya da daha üst bir başka makama ulaşmadılar ki diye düşünmüştüm. 

Sonra anladım ki yapmamış olsalardı eğer ellerinde bu emre dair kesin bir kanıt olamayabilirdi. Ülke gündemine ve Sağlık Bakanı'nın gündemine bu şekilde düşmemiş olurlardı. Bizler bir başhekimin nedenli bir asalak olduğundan haberdar olamaz. Böyle bir ceza verdiğini öğrenmemiş olurduk. Daha da kötüsü içinde bu tarz niyetler taşıyan başka yöneticilere ders olamazdı. 

Hemşirelerimiz; Merve Şahiner Çalışkan Hanım ve Ayşe Yetkin Hanım, siz salak değil aksine kendisine yönetsin diye bir hastane teslim edilmiş o başhekimden 500 kat daha akıllı kadınlarsınız. 

Sizin için "Ben Salağım" yazmak ruhunuza yapmakta olan büyük bir psikolojik işkence olmasına rağmen yılmayıp yazdınız. Sonrasında korkup sessiz kalmadınız hakkınızı aradınız. Sizi salak, kendini akıllı sanan bir yöneticinin ipini o yazıyla çektiniz. Bu tarz mobbinglere (psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme) maruz kalmış ve kalacak olan herkesin umudusunuz. Tüm çalışanlar ve tüm sağlık çalışanları adına sizi tebrik ederim. Aklınıza sağlık. 

Soruşturmanın sonucunu beklemeden olayın gerçekleşmiş olduğundan emin olduktan sonra o başhekimi yöneticilik görevinden azleden Sayın Fahrettin Koca 1 milyon 61 bin 635 sağlıkçı adına size de ayrıca teşekkür ederiz. 

Lütfen susmayın! özel sektör ya da kamu farkı olmaksızın çalıştığınız iş yerinde size insan onuruna yakışır davranılmıyorsa şikayet etmekten geri durmayın. Bu ülkeyi düzeltmek istiyorsak zihniyeti bozuk kişileri, düzeninde bozuk olmasına bakıp şikayet etmekten geri durursak iyiler her savaşı kaybeder. Alnının teriyle çalışıp ekmeğini kazanmak zorunda olan biz çalışanlar, üstlerimizin egosuna hizmet etmek için değil, hayatımız için çalışıyoruz. Onurlu bir insan olarak çalışma ve yaşama hakkı hiçbir şartta elimizden alınamaz. 

Mine Mulcar

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.