Sebebi zinaysa Arabistan'da da ot bitmiyor

Bu kadar cahil ve kötü fikirli insanlarla aynı dünyayı paylaşmak zorunda kalmak,  insanın akıl sağlığına zarar veriyor. Onların baktığı açıdan bakılırsa, yaşadığımız deprem felaketinin sebebi İzmir halkının dinsiz oluşu, içki içip, zina yapıyor olmalarıymış... Bunu düşünebildiler. Hatta sesli düşünüp, sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Akıl alır gibi değil biliyorum ama böyle düşünebilen azımsanmayacak sayıda insanla, aynı dünyayı mecburi olarak paylaşarak yaşıyoruz. Ne devletten ne de insanların vicdanlarından korkmadan bunları yazdılar. 

Daha korkuncu bu insanların da herkes gibi evlat sahibi insanlar olmaları ve onların yetiştirdiği çocukların yarın bir birey olup karşımıza çıkacak olmaları…

Bazı suçların affı olmaması gerektiğini düşünenlerdenim. İfade özgürlüğü başka şey, bir felakete sevinmek, müstahaktır demek çok başka bir şey! Milli bir felaketin arkasından sözde din şövalyeliği yapanların çok ağır cezalara çarptırılmaları gerekiyor. Benzer durumlarda aynı fikre sahip insana benzeyen;  ama özünde insan olmayan varlıkların içlerindeki kirli havayı dışarı bırakıp, dünyayı kirletmelerine izin verilmemeli... 

Elimiz bağrımızda dua edip umutla enkaz altından çıkacak canları mı bekleyelim yoksa bu zihniyeti yayan insan müsveddelerine mi kızıp üzülelim, bilemediğimiz günlerdeyiz. 

Eğer bu tarz felaketler; din, ırk, renk gibi farklara bakıyor olsaydı Arabistan bir zamanlar ormanlık bir alanken şu an çöl olma yolunda olmazdı ve koronavirüs nedeniyle 5000'den fazla insan (Müslüman) ölmezdi. 

Herkesin aynı oranda iyilik yapmasını beklemek hayaldir belki de. Hangi milletten olursa olsun başına kötü bir şey gelmiş herhangi bir insanın acısına saygı duyan, üzülmese bile nefret kusmayan insanlarla yaşamayı dilemek hepimizin hakkı. Bunu elimizden alan ve bu yapıdaki insanların varlıklarını normalleştiren insanları ve sistemi kınamaktan geri durmayın. Çünkü iyi bir dünyada yaşamayı istemek hakkınız. Bu ve bunun gibi durumlarda benzer bakış açısına sahip olduğunu gördüğünüz insansı varlıklara tepki göstermeden geçip gitmemenizi dilerim. Çünkü onların kirletmekte oldukları yaşam hepimizin!

Şükür ki bu paylaşımları yapan kişilerin bazıları yakalandı. İbretlik bir cezaya çarptırılacaklarına çok ihtimal veremesem de kolluk kuvvetlerinin böylesine acı günümüzde yapılan hakareti o kişilerin yanına bırakmıyor oluşu umut verici. 

Hiçbirimiz baki kalmayacağız, kimimiz trafik kazasıyla, kimimiz umutsuz bir hastalıkla, kimimiz de deprem değilse bile hırsız müteahhitlerin yaptığı binalar nedeniyle öleceğiz. Günde beş vakit değil on beş vakit namaz da kılsanız öleceğiz. İbadet ölümü geçemez ya da erteleyemez. Bugün bu yorumları yapan insanların orucun hangi hallerde bozulduğunu bir türlü anlamayan insanlarla aynı kişiler olduklarına neredeyse eminim. Evet sakız orucu bozar ve deprem değil, binalar öldürür. Malzemeden çalmak öldürür, insan hayatına kıymet vermemek öldürür.

Denetlenmeyen bir sistem gün gelir hepimizi öldürür. Şu ana kadar İzmir’de öldürdüğü 100’ü aşkın canımız gibi…
Yitirilen canlara Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. 

Mine Mulcar

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum