Adıyaman Üniversitesi Kalitesini TSE İle Tescilledi

Adıyaman Üniversitesi Kalitesini TSE İle Tescilledi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahattin Korkmaz, uluslar arası kamuoyunda Türkiye ve Hindistan’ın ’belge çöplüğü’ şeklinde değerlendirildiğini belirterek, ülkenin bu durumdan kurtarılması...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahattin Korkmaz, uluslar arası kamuoyunda Türkiye ve Hindistan’ın ’belge çöplüğü’ şeklinde değerlendirildiğini belirterek, ülkenin bu durumdan kurtarılması gerektiğini kaydetti.

Adıyaman Üniversitesi, TSE’den TS EN İSO 9001:2008 Kalite Yönetimi Sistemi Belgesi aldı. Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen törenle hem TS EN İSO 9001:2008 Kalite Yönetimi Sistemi Belgesi takdim edildi hem de TSE eğitimlerine katılan personele belgeleri verildi. TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, TSE Gaziantep Bölge Koordinatörü Levent Çalışır ve öğretim üyelerinin yanı sıra eğitime katılan kişiler törende yerini aldı.

Adıyaman Üniversitesi Proje Yrd. Doç. Dr. Murat Ayan ve TSE Gaziantep Bölge Koordinatörü Levent Çalışır konuşmalarında kalite sisteminden ve projenin içeriğinden bahseden birer konuşma gerçekleştirdiler.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, daha önce de özel kuruluştan kalite belgesi aldıklarını ve TSE’den alının belgeyle kalitelerini sağlamlaştırdıklarını vurguladı. Gönüllü, “Her gün yeni ve güzel gelişmeler meydana geliyor. Üniversitemizin kaliteli eğitimine her gün yeni bir kalite katıyoruz. Bizler bu başarıları iyice kanıtladık. Bunları yapacak alt yapı organizasyonu sahibiz. Bunları daha da ileriye götürmemiz gerekiyor. Standardın ruhunda bu var. Standart her gün gelişmeyi ön görüyor” dedi.

TSE Kurumu Başkanı Sebahattin Korkmaz, ise Türkiye’nin ‘belge çöplüğü’ olmaktan kurtarılması gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “Her sanayi ürünün piyasa yönetimi var. Çıktığı zaman standarda uygun mu değimli sahada kontrol ediyorsunuz. Uygun değilse, TSE belgesi varsa TSE Belgesini ortadan kaldırıyorsunuz, ithal bir ürünse bunu ithalata yasaklıyorsunuz. Ama hizmetle ilgili ürünün piyasa yönetimi yok. Bu piyasa yönetimi olmaması maalesef, uluslar arası akredite olmuş yerli kuruluşları birkaç günde belge verecek pozisyona dönüştürüyorlar. Dünya ölçeğinde ‘ortak iyi’ olarak kabul edilen kalite yönetim sistemini uygun hale getirmezseniz, çıktınızın kalitesinde soru işareti karşınıza çıkıyor. O nedenle piyasada ‘belge çöplüğü’ne dönüşmüş Türkiye’yi bu durumdan kurtarmak, bu tür milli kuruluşlarımız olan TSE gibi kuruluşlarla işbirliği yapmak son derece sağlıklı bir karardır. Adıyaman Üniversitesi bizden bu belgeyi alan 25. üniversitedir. Kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda belgeler personele dağıtılırken, TS EN İSO 9001:2008 Kalite Yönetimi Sistemi Belgesi, TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz tarafından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’ye verildi.

Törenin ardından Korkmaz, Rektörü Prof. Dr. Gönüllü’yü makamında ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.