Geleceğin Modacılarından Sıra Dışı Elbiseler

Geleceğin Modacılarından Sıra Dışı Elbiseler

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyet sergisi, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde açıldı. Birbirinden ilginç mezuniyet projeleri arasında en dikkat çekicileri ise yor...

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyet sergisi, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde açıldı. Birbirinden ilginç mezuniyet projeleri arasında en dikkat çekicileri ise yorgan, mısır ve makarnadan yapılmış elbiseler oldu.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu, Dr. Sibel Güllüçayır, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Zaimoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Veysel Günay, İstanbul Aydın Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Akdenizli, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Sefa Çeliksap başta olmak üzere pek çok öğrenci, ebeveyn ile sanatseverler katıldı.

“AYDIN ÜNİVERSİTESİNDEN DÜNYA ÇAPINDA İSİMLER ÇIKACAK”

İstanbul Aydın Üniversitesinin dünya çapında marka olabilecek isimler çıkaracak diye düşündüğünü anlatan Dr. Sibel Güllüçayır, “Bizim zamanımızda doktorluk, mühendislik gibi meslekler revaçtaydı. Günümüzde güzel sanatlar meslek haline geldi. Şimdiki çocuklar çok şanslı. Ben hepsini tebrik ediyorum. Hayranlıkla izledim” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin kültüre verdiği öneme değinen İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Zaimoğlu ise “Bugün çocuklarımızı amatörlükten profesyonelliğe gönderiyoruz. Belediyemizin kültür ve sanata verdiği desteği görüyoruz. Biz, her zaman Küçükçekmece Belediyesi’nin yanındayız” diye konuştu.

YORGAN, MISIR VE MAKARNADAN GECE ELBİSESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sergide Atlantis Projesi, Sanatsal Tekstil, Baskı Kumaş Örnekleri, Farklı Malzemelerden Elbise yapımı olmak üzere dört kategoride mezuniyet projelerini sergileyen öğrenciler sanatseverlerden tam not aldı. Sergide en dikkat çekici çalışmalar farklı materyallerden yapılan elbiselerden çıktı. Makarna, yorgan, mısır, yelpaze ve pamuk kullanılarak yapılan gece elbiseleri ilgi gördü. Sergide mezuniyet projeleri bulunan öğrenciler, Eda Genç ve Tuğçe Köse de, Küçükçekmece Belediyesi’ne kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, bunun ilk sergileri olduğunu ve bu nedenle çok heyecan duyduklarını söyledi. Sergi 15 Haziran tarihine kadar CKSM’de gezilebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.