Mehmet Ali CİNTOSUN

Mehmet Ali CİNTOSUN

Lale Devri Sona Erdi

Hizmetleri ve kendine has duruşuyla vatandaşın gönlünde taht kurmayı başaran Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 7 yılda ilçeye 200 milyonluk yatırım gerçekleştirdi. 


2009 seçimlerinde MHP'den Belediye Başkan Adaylığını koyarak, 23 bin vatandaşın oyunu alan, siyasetin renkli yüzü Alıcık, sokaklarında top koşturduğu, çocukluğunun ve hatıralarının şehrine hizmet etmeye devam ediyor.

 
***Seçildiği günden bu yana "ahde vefa" duygusuyla hareket eden Alıcık, hizmet kervanına okuduğu lisenin bahçesinde bulunan Fen Lisesi yurt binasını dikmekle başladı. Partisinin efsanevi lideri Alparslan Türkeş'in ismini verdiği bulvarla Yeşilyurt'u, Yeşil Mahalleye bağlayan Alıcık, kilometrelerce öteden ilçeye taşıdığı su isale hattıyla içme suyu sıkıntısını bitirdi.
***Babasının esnaflık yaptığı hal binasını yıkarak, modern hale getiren Başkan, yeni bir Nazilli hayalinin ilk adımını da atmış oldu. Alıcık, sert ve kararlı mizacıyla yeni bir hedefi kafasına koymuştu. Başkan, "Bu şehir değişecek" sloganıyla, yıllarca eski belediye başkanlarının yapamadığı hayal ötesi iki hizmetle vatandaşın karşısına çıkıyordu bu sefer. Genelev ve Barlar sokağının taşınması... Kimsenin aklına gelmezdi. Tehtidler ve yıldırma politikaları engel olmadı Alıcık'a, bu yapıları şehir dışına taşıyarak vatandaşa rahat bir nefes aldıran başkanın hizmeti, gazetelerde "Utanç duvarı yıkıldı" manşetiyle duyurularak yeni hizmetlere haberci oluyordu. 


***Aradan kısa bir zaman geçti. Nazilli'nin imajını değiştirecek büyük bir proje hayata geçirildi. Eski Nazilli yıkılacak, yeni Nazilli inşa edilecekti. Genelevin kaldırıldığı araziye kentsel dönüşümün ilk temelini atan Alıcık, bunun ardından Nazilli Belediyesini TOKİ gibi kullanarak, Toplu Konut Projesiyle yüzlerce Nazilliliyi ev sahibi yaptı. Belediye Başkanlığının ilk döneminde onlarca projeyi hayata geçiren Alıcık, taraflı tarafsız her kesimin takdirini topladı. 


LALE DEVRİ


***Takvimler 2014'ü gösterdiğinde seçim hazırlıkları başlamış, Haluk Alıcık ikinci kez başkan seçilmek için çalışmalarını sürdürüyordu. AK Parti ve CHP saflarının en güçlü adayları belediyeyi kazanmak için büyük bir çaba sarf ediyorlardı. Nazillililerin "Haluk Abisi "bu kez 40 bin oyla hedefine ulaştı.İlk 5 yılda yapılan hizmetlerin mükafatını fazlasıyla alan Alıcık, bölgenin siyasi lideri konumuna geldi. 


***Karacasu, Buharkent, Bozdoğan ve nice ilçede yaşayan vatandaşların "Alo başkan bize bu lazım" sözüne karşılık "Tamam abi" diyen Alıcık, herkesin yardımına koşuyordu. Çok para, çok hizmet sözünü boşuna dememişler. Ee gelelim sonuca " 6360 ". Bu rakamlar Nazilli'nin kaderini değiştirdi. Büyükşehir yasası kabul edilmiş, yerel seçimlerden sonra Aydın'a Efeler isminde merkez ilçe kurulmuştu. 


***İşler eskisi gibi olmayacak, paralar azalacak, hizmet sınırları daralacaktır. Büyükşehir'in ambargosu Nazilli şehrini hizmete aç hale getirecekti. Kısa bir süre sonra dişini gösterdi "6360"... Yıllarca devletin unuttuğu şehir kaderine terk edildi. Nazilli Belediyesi hizmet üretmekte noksan hale geldi. Para azaldı, hizmet yok denecek noktaya geldi. Yeni arayışlar içine giren Alıcık ve ekibi sosyal projelerle vatandaşa ulaşıyordu bu sefer, tarihi yerlerin restorasyonuyla "Yeni Nazilli" hayalini sürdürüyordu. Üniversite, jeotermal...


***Yıl 2015'derken 2016 geldi. Seçimin ardından 2 yıl geçmiş, Nazilli eski haliyle yatırıma muhtaç kalmıştı. Açıkça söylemek gerekirse elle tutulur hiç bir yatırım yoktu bu iki yılda. Sirkelenmeler başladı. 2 yıllık lale devri , sosyal belediyecilik ve reklam belediyeciliği sona erdi. Alıcık "Söz verir yaparız" sloganıyla yanında ki yoldaşlarını kaybetsede binlerce Nazillilinin gönlünde taht kurdu. Ama bizce bir tavsiye "Herşeye evet deme başkan"...


***Hizmetin sözü olmaz, hele ki bu iş şahsi çıkarları için bir  takım kişiler tarafından kullanılıyorsa. "Söz verme başkan, sen hizmet et yeter. Sonra demesinler "Söz verip yapmadı" diye..."


***Gelelim sonuca; Başta herşey çok güzeldi. Hizmetler, büyük projeler, sonra gelindi lale devrine. Şimdi ki dönem ise yeniden yükselme dönemi. Üniversite atağı, jeotermal atağı çok zor birşey değil. Ümit edin Nazillililer bu şehir kalkınacak. Yeni projelere hazır olun, refah ve huzurlu bir şehir hayaline hazır olun. Alıcık başkanlığının son 3 yılında bu şehre büyük projeler kazandıracak.


***Alıcık'a Amerikanın eski Başkanı Theodore Roosevelt'in sözüyle seslenmek istiyorum, "Nerede olursanız olun, elinizdekilerle yapabileceğinizi yapın"...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.