M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

AK PARTİ’NİN 3 ADAYI

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Nazilli İlçe Kongresi sancılı denebilecek atmosferde sona ererken, yaşanan gerginliklerin ‘Belediye Başkan Adaylığı’ sürecinde tekrar su yüzüne çıkıp, çıkmayacağı tartışılır hale geldi.

Geçtiğimiz ay ortalarında yapılan kongrede Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın destek verdiği Tacettin Pirinç ve ‘muhalif kanadın adayı’ olarak seçime giren Kadir Mutlu arasında bir yarış yaşandı görüntüsü sergilense de, aslında ‘muhafazakar kesimim’ de yarış içinde olduğu ve son anda Kılınç’a ve dolayısıyla Pirinç’e destek verdiği ve seçimin sonucunu direk etkiledikleri parti kulislerinde hala konuşuluyor.

Genel kurul sonunda ilçe başkanlığı mazbatasını alan Tacettin Pirinç ve yönetim kurulu üyelerini, önümüzdeki 2 yıl içinde çok zor bir dönem bekliyor. İktidar partisi olmanın ayrıcalığı ile vatandaşın sorunlarını çözmek bir tarafa, partinin Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesi süreci ve yerel seçim sonuçları ‘Pirinç Yönetimi’ni doğrudan ilgilendiriyor. ‘Pirinç Yönetimi’ni oldukça yoracak bu dönemde, en fazla efor ‘Belediye Başkan Adayı’nın kimin olacağı sorusunun cevabı aranırken verilecektir. Parti kulislerinde adı geçen isimlere bakılırsa mevcut yönetim fazlasıyla ter dökecek gibi gözüküyor.

Eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler..

İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim..

Ve adı İlçe Başkanlığı için anılan eski Belediye Meclis Üyesi Ahmet Harmandaroğlu..

Esat Ergüler ve Bekir Kuvvet Erim ismine Nazilli yabancı değil.. Parti içinde her iki ismi de destekleyen ve bu isimlerle seçimin kazanılacağına inanan gruplar mevcut..

‘Muhafazakar kesimim’ de gönlünde Ahmet Harmandaroğlu yatıyor.

Siyasette 1 saatin bile önemi vardır. 2 yıllık süreçte ‘bu derenin altından daha çok sular akar’ diye düşünenler olabilir. Doğrudur. Ancak hangi partiliyle konuşsak, bu 3 isim dışında farklı bir isim telaffuz edilmemesi dikkatimizi çekmiştir.

Kısacası partide farklı düşünen 3 grubun bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Peki AK Parti içinde nasıl bir yarış yaşanabilir?

Geçtiğimiz hafta İsabeyli’ye giderek, Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’i ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın basına da yansıyan açıklaması dikkatimizi çekti.

‘ERİM’E İSABEYLİ DAR GELİYOR’

Bu cümleyi kuran Kılınç’ın, Erim’i Nazilli için işaret etme olasılığı var mıdır? Büyük olasılıkla vardır.

İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Nazilli’yi hak ediyor mu? Kanalizasyon çalışmalarından, ralli yarışlarına, Milli Piyango çekilişinden, araç muayene istasyonuna kadar farklı hizmetlerle gerek İsabeyli’nin gerekse Nazilli ve Aydın’ın adını ülke gündemine taşımayı başaran Erim’in beldeye en büyük hizmeti Adnan Menderes Üniversitesi İsabeyli Yerleşkesi’ni hayata geçirmesidir. Bu nedenle Bekir Kuvvet Erim’in Nazilli’yi istemesi, Kılınç’ın da, ‘Erim’e İsabeyli dar geliyor’ cümlesini kurması kadar doğal bir çıkış olamaz.

Esat Ergüler’e gelince..

Aralıksız 13 yıl Nazilli Belediye Başkanı olarak görev yapan ve ‘marka’ haline gelen Ergüler, 2007 genel seçimleri öncesinde Nazilli Belediye Başkanlığı’ndan istifa edip, Demokrat Parti Aydın Milletvekili Adayı olmuş, fakat seçilememişti. AK Parti’den Kuşadası Belediye Başkanı seçilen Fuat Akdoğan’ın görüş ayrılıkları nedeniyle partisinden istifa ederek Demokrat Parti’ye geçmesinin ardından, AK Parti’nin Kuşadası Belediye Başkanı Adayı olan Ergüler, bu seçimden mağlup ayrılarak siyasete bir süre ara vermişti.

Kimilerine göre Esat Ergüler, AK Parti’nin Nazilli Belediye Başkanı Adayı olursa ‘ceketini çıkarmadan’ seçimi kazanabilir. Yani seçilme olasılığı çok yüksek.. Bunun tam tersini düşünen bir kesim daha var. Ergüler’in artık siyasi hayatına nokta koyması gerektiğini söyleyen bu kesim, partinin yeni yüzlerle yola devam etmesinden yana tavır koyuyor.

Partinin ‘muhafazakar’ kesiminin de yeni yüzden yana olduğu ve Ahmet Harmandaroğlu ismine sıcak baktığı biliniyor.

ERİM Mİ, ERGÜLER Mİ YOKSA HARMANDAROĞLU MU?

2 yıllık süreçte ‘bu derenin altından daha çok sular akar’, ama Tacettin Pirinç ve yönetim kurulu üyelerini, önümüzdeki 2 yıl içinde çok zor bir dönem bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar