M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

ALICIK TEK KALE OYNUYOR

Seçimlere 1 yıldan az bir süre kaldı. Partilerde hareketlenme var. Kulisler artmaya başladı. CHP ve MHP köyleri turladı, ikinci hatta bazı köylere üçüncü ziyaretler devam ediyor. AK Parti, iktidarın verdiği güçle seçim işlerini biraz ağırdan alıyor. İlçe Başkanı Tacettin Pirinç’in, ‘biz adayımızı seçimlere 2 ay kala açıklayacağız’ açıklaması, AK Parti’nin kendine olan güvenini özetliyor diyebiliriz.

Bugünkü genel hava nasıl, şöyle bir bakalım..

Nazilli’de seçim startını en erken CHP verdi. İlçe Başkanı seçilen Cavit Yenipazarlı’nın ilk icraatı küskünleri bir araya getirmek oldu, bunu da başardığı gözüküyor. CHP’nin ‘müstakbel’ Belediye Başkanı Adayı olan Yenipazarlı, ‘parti içi’ dengeleri sağladıktan sonra dışa açılmaya başladı. Köy ziyaretleri, muhtarlarla yapılan kahvaltı, parti üst kurulları tarafından Cavit Yenipazarlı başkanlığındaki ilçe teşkilatının başarı hanesine yazılmıştır.

Muhtarlara verdiği kahvaltı ile seçim startı veren Cavit Yenipazarlı, 80 mahalle ve köy muhtarının 77’sini bir araya getirerek, ‘Ankara’ya ben hazırım’ mesajı gönderdi. Kahvaltıya, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da iştirak etseydi, ‘CHP’nin Nazilli Belediye Başkan Adayı Cavit Yenipazarlı olacak’ şeklinde kesin bir cümle kurabilirdim. Yenipazarlı adaylığını Çerçioğlu’na kabul ettirebilirse, CHP seçimlere Nazilli’de sorunsuz girecektir.

Çünkü CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’dur. İlçe Belediye Başkan Adayları’nın belirlenmesinde Çerçioğlu söz sahibi olacaktır.

Kısacası patron ‘O’dur.

AK Parti’de geçtiğimiz hafta yaşanan ‘facebook’ krizi istifa ile sonuçlandı. İl Başkanı Sadık Atay ağırlığını koydu, İlçe Başkanı Tacettin Pirinç’ten yönetim kurulu üyesi Ümit Özcan’ı ihraç etmesini istedi. Özcan, ihraç edilmeden istifa etti.

Bize yansıyan manzara bu..

Perde arkasında neler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor bilemeyiz.

AK Parti Nazilli İlçe Yönetim Kurulu’nun her toplantısında sert tartışmaların yaşandığı kulislere yansıyor.

Partide ‘iç hesaplaşma’ olabilir.

İlçe Başkanı Tacettin Pirinç’in ismini sakladığı aday üzerinde uzlaşma sağlanamıyor olabilir.

Kısacası, AK Parti seçim çalışmalarına ilk önce kendi iç huzurunu bulduktan sonra başlayacak gibi gözüküyor.

Gelelim MHP’ye..

Önceki yazımda MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olabileceğini yazmıştım.

Yazının ardından, MHP’nin büyükşehir adayının Milletvekili Ali Uzunırmak olduğu yönünde görüşmelerim oldu.

Yani MHP, Nazilli’de Haluk Alıcık ile devam edecek gibi duruyor.

Nazilli’de iktidarda MHP var. Buna rağmen ilçe teşkilatı işi ağırdan almıyor. Başkan Alıcık dahil, teşkilatın tamamı özellikle köylere ağırlık verdi.

Köy-köy geziyorlar.

Haluk Alıcık’ın Nazilli’de şansı derseniz..

Alıcık’a muhalefet yok..

Tek başına oynuyor..

Sürekli atakta..

Her attığı gol oluyor..

Yarın öbür gün hakem ikinci yarının başlama düdüğünü çaldığında..

Asıl maç başladığında..

Muhalefet atağa geçtiğinde..

Haluk Alıcık kaleyi nasıl savunur?

Defans bloğunu eksi DP’lilerden oluşturan, oluşturmaya da devam eden Haluk Alıcık’ın, ‘kaleye’ önceki seçimde rakibi olan DP’li Mustafa Acar’ı koyacağı yönünde duyumlarımız var.

Şöyle özetleyelim..

CHP’de Yenipazarlı’nın Çerçioğlu’nu ikna dışında bir sıkıntısı yok.

AK Parti’de iç huzur aranmaya devam ediyor.

MHP, hücumu düşünürken, defans bloğuna takviye çalışması yapıyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar