M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

EKER, SOL SİNYALİ ÇAKTI

HEPİMİZİN malumu; Trafik kazalarının çoğu hatalı sollamadan kaynaklanıyor. Eğer sollama yapacaksanız, kendinize sormanız gereken ilk soru, 'önünüzdeki aracı nasıl geçebilirim?' olmalıdır.

Yol çizgileri geçmenize izin veriyor mu?

Arkanızdan bir araç geliyor mu, sizi geçmeye çalışıyor mu?

Sollama yaparken karşı yönden gelen araç varsa, bu aracın, en az geçiş mesafesinin iki katı kadar, aracımızdan uzakta olmasına dikkat ediyor muyuz?

Bu konularda bir sorun yoksa sollama başlayabilir.

'Sol' sinyalinizle, şerit değiştireceğinize dair işaret vererek, gündüz korna çalarak, gece selektör yaparak önünüzdeki aracı uyarmanız lazım.

Lütfen dikkat!

Geçişler, geçilecek aracın 'sol'undaki şeritten yapılır. Araçların 'sağ'ından, hele 'sağ banket'ten geçiş yapılamaz. Ayrıca, geçişin, 'geçilen araçlar için bir güçlük yaratmayacak' şekilde ve geçişin uygun durumda olmasına her zaman dikkat edelim.

* * *

Siyaset, farklı düşüncelerin bir araya geldiği ortamdır. Siyaset yapan ve başarılı kabul edilen bir politikacının, başka partilerinden teklif alması kadar doğal ne olabilir?

Sollama kurallarına uyulduğu sürece bir sorun yaşanmaz.

* * *

Sevgili Erdoğan Eker, geçtiğimiz hafta sahibi olduğu haber sitesinde, 'BİR DAKİKA SAYIN ALICIK' başlıklı bir makale kaleme aldı.

Erdoğan Eker, yılların gazetecisi..

Erdoğan Eker, AK Parti Nazilli İlçe Başkan Yardımcısı..

Erdoğan Eker, Nazilli Belediyespor 2. Başkanı..

AK Parti'de ve Nazilli Belediyespor'da, 'bizim' bilmediğimiz bir çok konuya hakim..

Hal böyle iken, Erdoğan Abi'nin makalesini kelimesi-kelimesine okumak, yorumlamak icap eder.

Ben de öyle yaptım, dikkatlice okudum ve yazımın başlığı ortaya çıktı.

'EKER, SOL SİNYALİ ÇAKTI’

Evet.. Erdoğan Abi, son makalesinde MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın AK Parti'ye geçiş sinyalini vermiş gibi geliyor bana..

Ama biraz tereddütlü!

Zira makalesini, AK Parti'nin kendi içinden çıkaracağı bir adayla seçimi kazanabileceğini inandığını belirterek tamamlıyor.

Eski futbolcu olan Erdoğan Abi'nin 'sol ayağının gücünü' ve 'ters köşelerini' bilenlerdenim.

Bu nedenle tereddütünün kendisinden kaynaklandığına inanmıyorum.

AK Parti’nin ‘başkan adayını’ belirleme konusunda sancılı bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Her ne kadar İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, ‘Bizim adayımız belli’ açıklaması yapsa da, parti içindeki gurupların ‘aday’ çıkarma konusunda uzlaşamadıklarını cümle alem biliyor.

Bekir Kuvvet Erim..

Ahmed Harmandaroğlu..

Esat Ergüler..

Haluk Alıcık..

Önder Tekeli..

Hatta ve hatta, Ahmet Ertürk ve Ali Gültekin Kılınç’ın bile adaylığını arzu eden guruplar mevcut AK Parti’de..

Erdoğan Abi’nin makalesi 26 Nisan 2013 günü yayınlandı. 1 gün sonra da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, ziyareti takip eden gazetecilerin, MHP'li Alıcık'ın AK Parti'ye geçip, geçmeyeceği yönündeki sorusuna içtenlikle cevap verdi, “Bu konuyu kendisi ile görüşmedik. Sonuçta bu karar kendisinin takdiridir. Onur her türlü takdiri başımızın üstündedir. Şunu söylemek isterim ki başkanımızı seviyoruz. Geçmişte de kendisini çok severdim. Kendisinin çalışmalarını takdir ediyoruz. Çok dürüst, çalışkan Nazilli'ye çok büyük hizmetler yapmış bir başkanımız. Ziyaret etmemizdeki amaç tamamen vefa borcudur. Kendisini takdir ediyoruz, bu noktada Nazilli çok şanslı” dedi.

Bu noktada yazımın başlığını 'EKER, SOL SİNYALİ ÇAKTI, EROĞLU GAZA BASTI' şeklinde değiştirmiş olsam, 'cuk' oturur mu bilemedim!

İşin şakası bir tarafa;

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın kafası karıştırılıyor olabilir.. Gaza getiriliyor olabilir.. AK Parti, 'ALICIK' naraları atarak, 'sağ' gösterip, 'sol' vurabilir..

Kafasında başka bir plan yoksa;

Başkan Haluk Alıcık'ın bir an önce açıklama yaparak, kamuoyunu 'AK Parti' konusunda bilgilendirmesi gerektiğine inanıyorum. Böylece hem kendisini, MHP tabanını rahatlayacaktır.

Trafik kuralını tekrar hatırlayarak bitirelim..

Sollama yani geçiş yapılırken, 'sol' sinyalinizle, şerit değiştireceğinize dair işaret vererek, gündüz korna çalarak, gece selektör yaparak önünüzdeki aracı uyarmanız lazım.

Arkanızdan bir araç geliyor mu, sizi geçmeye çalışıyor mu, buna da dikkat etmeliyiz!

m.sevket-altinayar-005.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar