M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

HALUK ALICIK PORTRESİ (1)

Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK, 31 Mart 2014 Pazartesi sabahı 5 yıllık görev süresini tamamlayacak. ALICIK, bir 5 yıl daha Nazilli’yi yönetme ehliyeti mi kazanacak yoksa koltuğunu başka birisine mi devredecek?

Haluk ALICIK, 5 yıl önce Belediye Başkan Adayı olarak karşımıza çıkmıştı.

‘Eleştirilen’ değil, ‘eleştiren’ taraftaydı.

Bugün ise Belediye Başkanı ve MHP’nin Belediye Başkan Adayı olarak eleştirilere göğüs gerecek.

Vatandaş üzerinde oluşan ‘Haluk ALICIK’ portresi şöyle..

ALICIK kimilerine göre ‘halk kahramanı’, kimilerine göre yandaşlarına ‘çıkar’ sağlayan bir Belediye Başkanı portresiyle karşımızda duruyor. O, O’nu kahraman ilan edenlerle, ağır ithamlarda bulunanların arasında sıkışan bir Belediye Başkan Adayı olarak halkın huzuruna çıkıyor.

ALICIK’ın etrafı ‘fanatiklerle’ çevrili..

O, birileri tarafından ‘Düğün evinin sazcısı, ölü evinin yasçısı’ ilan edildi. Diğer yanda Nazilli tarihinde eşi benzeri görülmemiş hizmetleri hayata geçiren Belediye Başkanı olarak da kabul görüyor.

Aslına bakarsanız, halk arasında oluşan bu tutarsızlık, zaman-zaman Haluk ALICIK’ın kendisinde de görülüyor.

Şöyle ki;

2012 Şubat ayında, yüzlerce MHP’li, onlarca gazetecinin önünde, ‘Cezaevine girerim, partimi değiştirmem’ cümlesini kuran Haluk ALICIK, 2013 Haziran ayında AK Parti’ye transfer olacağı dilden-dile dolaşırken, bu transferi yalanlama gereği duymayarak, belki de AK Parti kapısını aralık bırakmıştı.

Bunun adını kimilerimiz ‘siyaset’, kimilerimiz ‘koltuk sevdası’, bir kısmımız ise ‘yalan’ olarak değerlendirse de, kesin olan bir şey var, o da ALICIK 2014 Mart’ına MHP’nin adayı olarak girecek.

MHP’li Haluk ALICIK, 2014 seçim startını son zamanlarda siyasilerin cenaze, düğün, kına, nişan hatta çay partilerini dahi paylaştıkları facebook üzerinden geçtiğimiz gün verdi.

Şahsi profilinde birkaç slogan yayınladı Haluk ALICIK..

Sloganlardan birisi çok iddialı!

‘SÖZ VERİR YAPARIZ’

Bu sloganı özellikle mi seçti bilemem ama ALICIK’ı siyasi olarak yönlendirmeye çalışan kişi veya kişilerin bu işten anlamadıkları ortaya çıkıyor.

Zira, ‘Başkan sözünde durmadı, beni oyaladı, beni sallıyor’ cümlelerini sarf eden hatırı sayılır bir çoğunluğun bulunduğu Nazilli’de, ‘SÖZ VERİR YAPARIZ’ sloganıyla seçimlere start vermek gerçekten cesaret işi gibi geliyor bana..

Bir başka seçim sloganı daha dikkatimi çekti.

‘ESNAFIMIZLA OMUZ-OMUZA BÜYÜK NAZİLLİ’YE’

İşte bu noktada, esnafla nasıl omuz-omuza olunuyor anlamakta güçlük çekiyorum. Esnafa destek vermek, onların işyerlerini ziyaret edip, çay-kahve içmekten, sohbet etmekten ibaretse, tek bir lafım dahi olamaz.

Alan da satan da memnun ise, bu slogan ‘cuk’ diye yerine oturuvermiştir.

Haluk ALICIK’ın en fazla eleştirildiği konulardan birisi de ‘köylere’ yapılan hizmetler..

Bu konuyla ilgili internet sitemize yapılan yüzlerce yorumdan sadece bir tanesini ‘örnek’ teşkil etmesi açısından sizlerle paylaşmak istiyorum.

“HALUK ALICIK, KÖYLERE YATIRIMLAR YAPIYORMUŞ. NASIL BİLİYOR MUSUNUZ? DENİZBANK’TAN EDİNDİĞİ 5 TRİLYON (yeni TL olarak 5 milyon) BORÇLA! MİLLETİN GÖZÜNÜ BOYAMAYA DEVAM ET BAKALIM. BU BORÇLAR SEÇİMLERDEN SONRA ÖDENECEK”

‘Nazilli Efe’ rumuzlu vatandaşın iddia ettiği Denizbank meselesini Belediye Başkanı Haluk ALICIK’a sorduk, geçiştirildik, somut bir yanıt alamadık.

Devlette hizmet esastır.

Hizmet insan için yapılır.

Köylerde yaşayan vatandaşların da çağdaş koşullarda yaşamalarına bir lafımız olamaz.

Ancak;

Kasasında düne kadar milyonlar bulunan Nazilli Belediyesi, bugün bir bankadan kredi çektiği için eleştiriliyorsa, düne kadar maaşlarını günü-gününe alan belediye personeli, bugün ‘maaşımı gününde alabilecek miyim’ tedirginliği yaşıyorsa bu işte bir terslik var demektir.

Adını yanlış anlama koyabilirsiniz?

Yalan, hatta iftira diyenleriniz bile olacaktır.

Seçim yaklaştı, bel altı haberler, dedikodular ayyuka çıkacak diye düşünebilirsiniz?

Gerçek olan şu ki;

2009’da eleştiren tarafta olan MHP’li Haluk ALICIK, 2014 seçimlerine çok ağır eleştirilere maruz kalarak girebilir.

Gaz alma, gönlünü okşama taktiği bugüne kadar işe yaradı.

Bakalım bu taktik önümüzdeki 3 aylık süreçte işe yarayacak mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar