M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

NAZİLLİ’DE MUHALEFET VAR MI?

Bu yılın ortalarına doğru, 5 Nisan’da ‘ALICIK TEK KALE OYNUYOR’ başlığı ile yazdığım yazıda, 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili tespitlerde bulunmuştum.

5 Nisan’a geri dönüp, kısa bir hatırlatma yapalım..

“Nazilli’de iktidarda MHP var. Buna rağmen ilçe teşkilatı işi ağırdan almıyor. Başkan Alıcık dahil, teşkilatın tamamı özellikle köylere ağırlık verdi.

Köy-köy geziyorlar.

Haluk Alıcık’ın Nazilli’de şansı derseniz..

Alıcık’a muhalefet yok..

Tek başına oynuyor..

Sürekli atakta..

Her attığı gol oluyor..

Yarın öbür gün hakem ikinci yarının başlama düdüğünü çaldığında..

Asıl maç başladığında..

Muhalefet atağa geçtiğinde..

Haluk Alıcık kaleyi nasıl savunur?

Defans bloğunu eksi DP’lilerden oluşturan, oluşturmaya da devam eden Haluk Alıcık’ın, ‘kaleye’ önceki seçimde rakibi olan DP’li Mustafa Acar’ı koyacağı yönünde duyumlarımız var.

Şöyle özetleyelim..

CHP’de Yenipazarlı’nın Çerçioğlu’nu ikna dışında bir sıkıntısı yok.

AK Parti’de iç huzur aranmaya devam ediyor.

MHP, hücumu düşünürken, defans bloğuna takviye çalışması yapıyor..”

* * *

TARİH 12.12.2013 (Bugün)

Aradan geçen 8 aylık dilimde ne değişmiştir?

CHP’de Cavit Yenipazarlı’nın ardından Dr. Ferda Çağlar Erkut ‘Aday-Adaylığını’ açıklamış, AK Parti’de ise ‘ADAY EROZYONU’ yaşanmış, koltuğa talip resmi 3, gayri resmi 5 aday ortaya çıkmış, tartışılmış ve tartışılmaya devam etmektedir.

Yani çıkıp konuşacak, eleştirecek, muhalefet edecek 2 değil 10’larca kişi vardır.

Buna rağmen, 5 Nisan ile 12 Aralık arasında değişmeyen tek şey Alıcık’ın her attığının gol olmaya devam etmesidir.

Muhalefetin görevi, ‘beyaza kara’, ‘karaya beyaz’ demek değildir.

Muhalefetin görevi susmak da değildir.

Bir yanda görevine iyi niyetle başlayıp, daha ‘yeşerme’ aşamasındayken, birileri tarafından yanlış yola sürüklenerek şahsına, dolayısıyla da Nazilli’ye zarar verebilecek biri vardır.

Nazilli’yi sıkıntıya sürükleyecek bir sürece ‘gebe’ olduğumuz günlerde, Haluk Alıcık’ı kendi partisi, yani MHP’nin bir bölümü bile ‘kapalı kapılar ardında’ uyarabilirken, eleştirebilirken, AK Parti ve CHP, belediye hizmetleri hakkında susmayı tercih etmektedir.

Sizce, Haluk Alıcık’ın, “2014’te 50 bin oy alacağım” açıklaması Nazilli’de muhalefet çarkının işlememesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

İşin özü, kendi iç sorunlarıyla boğuşan CHP ve AK Parti, MHP’nin Adayı Haluk Alıcık’a dolayısıyla Nazilli Belediyesi’nin hizmetlerine muhalefet yapmayı bir kenara bırakmıştır. Bu ortamı çok iyi değerlendiren MHP’li Haluk Alıcık’ın da her vurduğu ‘gol’ olmaya devam etmektedir.

* * *

‘KENDİLERİ ÇALDILAR, KENDİLERİ OYNADILAR!’

Geçtiğimiz hafta Cuma günü, (06.12.2013) Nazilli Belediyesi tarafından Pirlibey Kasabası’nda yaptırılan çok amaçlı pazar yerinin açılış törenine katılmıştım. Açılış töreninde aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Pirlibey Belde Belediye Başkanı Hüseyin Horasan, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Yenice Belde Belediye Başkanı Fuat Meriç, Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, Nazilli’den bazı mahalle muhtarları, bazı köy muhtarları, partililer hazır bulunmuştu.

Tören, Nazilli Belediyesi Mehteran Ekibi’nin gösterileriyle daha zengin hale getirilip, Nazilli Belediyesi tarafından döktürülen lokma açılışa katılanlara ikram edilmişti. Hatta Nazilli Belediyesi’nin ilçede yaşayan bayanlara yönelik her hafta Çarşamba günü gerçekleştirdiği ‘Nazilli Turu’ Cuma gününe kaydırılmış ve bayanların da Pirlibey’de ki açılışta olmaları sağlanmıştı.

Her şey eksiksizdi..

Tek bir şey eksikti..

PİRLİBEY HALKI..

Milletvekiline, Belediye Başkanlarına, Mehter Takımı’na, Lokma Hayrı’na rağmen, her şeyin ötesinde beldelerine kazandırılan bir tesis hizmete girerken, açılışa ilgi göstermemişti Pirlibey halkı!

Nazilli Belediyesi, Nazilli’ye harcanması gerekirken, Büyükşehir Yasa Tasarısı’nın yürürlüğe girmesinin ardından bu güne kadar Pirlibey’e 500 bin TL’lık yatırım yaptı.

Helali hoş olsun..

Olsun ama Pirlibey halkının 6 Aralık 2013 Cuma günü yapılan açılışta bulunması gerekirdi.

Hoş olmadı!

Zira Nazilli Belediyesi’nin ‘Nazilli Turu’na katılarak Pirlibey’e getirilen 3 otobüs Nazillili bayan olmasaydı, çok amaçlı pazar yerinin açılış töreni tam bir fiyaskoyla sonuçlanabilirdi.

Ve gazetelerde şöyle bir başlıkla karşılaşabilirdik:

‘KENDİLERİ ÇALDILAR, KENDİLERİ OYNADILAR!’

Pirlibey halkının açılışa neden ilgi göstermediğini araştırdım. O gün havanın güzel olmasını fırsat bilen Pirlibeyliler, açılış yerine bahçelerine gitmeyi, bahçedeki işleriyle ilgilenmeyi tercih etmişler.

Buradan şu sonucu çıkarabiliriz;

Ben Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yerinde olsam, 30 Mart 2014 Pazar günü havanın yağmurlu ve soğuk olması için dua ederdim!

Önceki ve Sonraki Yazılar