AYDIN’DA SONBAHAR

01-001.jpg

Öncelikle sonbahar mevsim olarak hüzünlü ama çok enerjik bir özelliğe sahip. Bütün mevsimler gibi sonbaharın güzelliği de bir başka. Tabi bu güzellikleri görebilmek ve o heyecanı hissetmek de önemli. Sonbahar sadece kış öncesinde girilen bir mevsim veya dökülen yapraklardan ibaret değil. Onu yaşamak bambaşka bir duygu. Hüzünlüdür o yüzden hazan mevsimi de denir. Ama yeniden doğuşdur. Tazelenmedir. Her güzelliğin bir sonunun olduğu ama o sonu da güzel bir şekilde yapmaktır sonbahar.

02-001.jpg

Renk cümbüşü

Bu mevsim o kadar renklidir ki. Yeşilden sarıya rengin binbir tonunu görme şansına sahip oluruz. Doğa bu örtüyle kaplandığı zaman resmen renk cümbüşü olur. Renk festivaline döner yeryüzü. Bize de bu renk festivalini gözümüz kamaşırcasına seyretmek ve fotoğraflamak düşer.

03-001.jpg

Sonbahar günleri kısa olur. O yüzden acele etmemiz gerek. Renk yolculuğuna çıkacağız. Hazan mevsiminde hüzünlenip renklerin canlılığında içsel bir yolculuk olacak. Hazırmısınız…

04-001.jpg

Aydın’ın sonbahar cenneti Eğrikavak yaylası

Sizleri çok özel bir yere götüreceğim. O kadar özel ki Aydın dağlarının bir çok yerini gezmiş biri olarak sonbaharda burası kadar güzelini görmedim. O yüzden buraya Aydın’ın sonbahar cenneti yakıştırmasını yaptım. Peki neresi?  Aydın ilinin Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak mahallesinin yaylasındayız.  Köşk Eğrikavak olarak da biliniyor.

05.jpg

 

Kısa Aydın sonbaharı

Aydın ilinde sonbahar kısa sürer. Geç başlar. Hemen kışa girer ve kışımız da kısadır. Tam anlamıyla Aydında sonbahar kasım ve aralık ayında yaşanır. O yüzden aslında her mevsim güzel olan Eğrikavak yaylasına da sonbahar renkleri için bu aylarda gelmenizi tavsiye ederim.

06.jpg

Sosyal medyada gördüğümüz en güzel sonbahar fotoğrafları Bolu’dan ve Karadeniz yaylalarından gelir. En renkli yerlerdir. Ancak Eğrikavak yaylası da onları aratmayacak kadar renkli ve harika bir yerdir. Issızdır sakindir. Size sonbaharı sonuna kadar hissettirir.

07.jpg

Şu pandemi döneminde maskemizi çıkardık. Eğrikavak yaylasınının muhteşem sonbahar manzaraları eşliğinde gezdik rahat bir nefes aldık ve kendimize geldik. Doğanın kıymetini daha iyi anladık. Onu bozarak elde ettiğimiz zenginliğin bize faydadan çok zarar getirdiğini öğrendik.

08.jpg

Yayladan genel görünüm

5af57ffd-b3c6-4fc7-a82d-42faaecfd727.jpg

İnsanoğlunun da ilkbahar sonbahar gibi mevsimleri var. Kimi zaman iyiyiz kimi zaman kötü. O yüzden sağlığımızın ve zamanın kıymetini bilip sevdiklerimiz ile bol bol gezmeyi ihmal etmeyelim.

10-026.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar