SONBAHAR CENNETİ : BEYYURDU YAYLASI

 

01-2.jpg

Sizleri sonbaharı içine hapsetmiş bir yaylaya götüreceğim. Burası adeta bir sonbahar cenneti. Bu cennet de renk karnavalı var ama gürültülü patırtılı değil. Öyle güzel, sakin, huzur dolu bir yer ki içinden çıkmak istemeyeceksiniz. Tüm gün boyunca yaprakla kaplı patikalarda, bahçelerde gezmek isteyeceksiniz. Renkler gözlerinizi kamaştıracak evinize döndüğünüzde dünya size siyah beyaz gelecek.  

02-2.jpg

Aydın sonbaharı

Zaten iki ay süren Aydın sonbaharında bu renk cümbüşünü kaçırmamak gerek. Kasım ve aralık ayları burası için tam zamanı.  Kısa süren sonbahar günlerinde yaylaya erken saatlerde gidilmeli. Kısa günün karı doğal terapi kapılmalı. Yaylada zamanı yavaşlatmalı. Hiç acele etmeden keyfi çıkarılmalı.

03-2.jpg

Renk cümbüşü

Bu mevsim o kadar renklidir ki. Yeşilden sarıya rengin binbir tonunu görme şansına sahip oluruz. Doğa bu örtüyle kaplandığı zaman resmen renk cümbüşü olur. Renk festivaline döner yeryüzü. Bize de bu renk festivalini gözümüz kamaşırcasına seyretmek ve fotoğraflamak düşer.

04-2.jpg

Çevremizdeki güzellikleri görmeye gidelim

Sonbaharın gelmesiyle birlikte havaların da soğumasının etkisi depresif bir ruh hali ortaya çıkabiliyor. Yorgunluk, halsizlik ve depresyon şikayetleri olan kişilerde moral arttırıcı spor faaliyetlerine ve hobilere önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hafif sporlar mesela yürüyüş gibi faaliyetlere öncelik verilmeli. Hele ki son dönemlerde ki zamlardan sonra insanlar dışarı çıkmaya korkarken en azından böyle kısa mesafedeki güzellikleri gidip görmek içimizin açılmasına, kendimizi iyi hissetmemize sebep olacaktır.

05-2.jpg

Nasıl gidilir

Aydın il merkezine 35 km, Nazilli ilçe merkezine ise  45 km uzaklıkta bu saklı cennet. Köşk – Ödemiş yolu üzerinde bulunan Başdeğirmen restorana varmazdan sola Eğrikavak yoluna sapıyoruz. Burası ile köy arası yaklaşık 10 dakika yokuş ve dönemeçli. Eğrikavak köyünün içinde yayla yazan tabelalar var. O istikametten yolu takip ettik mi zaten bir renk cümbüşü içine giriyoruz. Beyyurdu yaylası diye ayrıca bir yön levhası mevcut. Eğrikavak yaylası da buralar da zaten. Yollar tamamen asfalt. Yanlış yola girme ihtimali de yok. O yüzden çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

06-2.jpg

Davet

Bu yaylaya kitap severleri kitap okumaya,  yazarları yazmaya, ressamları resim yapmaya, fotoğrafçıları fotoğraf çekmeye davet ediyorum. Eminim sanatın kendi olan bu yaylaya sanatçılar çok yakışacak.

07-2.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar