Dyt. İrem Özel

Dyt. İrem Özel

Zayıflama ile ilgili yanlış inanışlar

Bu hafta sizlere çoğumuzun yıllarca duyduğu, bildiği aslında doğruluğunun sorgulanması gereken ‘beslenme yanlışları’ndan bahsedeceğim

1- ŞİŞMANLIK AİLEDEN GEÇER: Aile geleneksel olarak hamurişlerine, kızartmalara ve tatlılara düşkünse bu aslında alışkanlıklardan doğan bir şişmanlıktır.

2- SU KİLO ALDIRIR: Suyun kalorisi 0’dır. Yağa dönüşmez, vücudun normal işleyişi için gerekli olup ihtiyaçtan fazla alınan miktarı böbreklerle atılır.

3- BAZI ÖĞÜNLERDE HİÇBİR ŞEY YEMİYORUM AMA YİNE DE KİLO ALIYORUM: Gün içerisinde gereksinime göre öğünler dengelendiğinde böyle bir problem söz konusu değildir.

4-ZEYTİNYAĞLI YİYECEKLER ŞİŞMANLATMAZ: Evet zeytinyağı faydalı bir bitkisel yağdır ancak diğer yağlarla aynı miktarda kalori verir, ölçülü kullanılmazsa tabi ki kilo aldırır.

5-LİMONLU SU YAĞLARI ERİTİR: Vücutta biriken yağları oksitlenme dediğimiz olay enerjiye çevirerek eritir. Bu olay için gerekli olan şey solunumla alınan oksijendir, limon suyu değil.

6- EKMEK YEMEZSEM KİLO VERİRİM: Hayır, çünkü vücudumuzun günlük ihtiyacı olan karbonhidratı (ekmek, galeta, patates, meyve..) yeteri kadar almazsak kilo verme sürecimiz sanılanın aksine yavaşlar.

7- YÜRÜYÜŞ BİR İŞE YARAMAZ: Yürüyüş yapmak vücuda kalori açığı sağlayacağı için en faydalı ve en kolay egzersizlerden biridir. Mutlaka haftada en az 3 gün 45-60 dakika yürüyüş yapılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar