M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

YENİ HAL BİNASI YIKILACAK MI?

Aslına bakarsanız, 2014 yılının mart ayında yapılması planlanan Mahalli İdareler Seçimleri'nin, halk ağzıyla yerel seçimlerin 2013 yılının Ekim ayına kaydırılması, yani 5 ay erkene alınması kimseyi şaşırtmadı. Bir değişiklik yaşanmadığı takdirde TBMM, 1 Ekim'de toplanacak ve seçim tarihi kesinleşecek.

 

Aynı görüşmeler sırasında TBMM'nden çıkacak 'büyükşehir' kararı da Aydın için farklı bir önem arz ediyor. Eğer Aydın, 'büyükşehir' statüsüne bürünürse, eskiden olduğu gibi 4 değil, 5 kez sandık başına gideceğiz. Nazilli'nin belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarları dışında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı için de oy kullanacağız.

 

ALICIK'IN YENİ SİYASİ EKİBİ

 

Seçimlerin erkene alınması ihtimali siyaset dünyasını da hareketlendirdi. Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK da seçimler için kolları sıvayan siyasiler arasında yerini aldı. Belediye hizmetlerinin yanında, önümüzdeki yıl yapılacak seçimler için de hazırlanan ALICIK'ın 'yeni siyasi ekip' kurduğuna şahit oluyoruz.

 

ALICIK'ın yeni ekibinde eski ANAP'lı ve DP'li isimler göze çarpıyor.

 

DP'nin duayen isimlerinden eski İl Genel Meclisi Üyesi Hulki KARAKAYA'yı MHP'ye transfer eden ve MHP Nazilli İlçe Yönetim Kurulu ile Nazilli Belediyespor Yönetim Kurulu'nda görevlendiren ALICIK, son günlerde Şenol ÖZTÜRK, Emre KARAATLI gibi eski ANAP'lı isimlerle çok sık bir araya geliyor. Bu isimlerle düğün-dernek gezen ALICIK'ın DP ve ANAP'ın oylarına göz kırptığı anlaşılıyor.

 

Bu noktada, Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi eski genel başkanı Süleyman DEMİREL'in tarihe mal olmuş bir sözü aklımıza geliyor.

 

'Dün dündür, bugün bugündür'

 

Zira, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP'li Haluk ALICIK'a karşı yarışan ve Demokrat Parti'nin adayı Mustafa ACAR'a destek veren bu isimler, şimdilerde ALICIK'a sahip çıkıyor. Bu desteğin arkasında Mustafa ACAR'ın aday olmayacağını açıklaması etkili olmuştur diye düşünüyorum. ALICIK'ın yaptığı bu siyasi manevranın olumlu-olumsuz etkileri önümüzdeki süreçte gün yüzüne çıkacaktır.

 

NAZİLLİ'YE ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPILACAK

 

Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK, en son düzenlediği basın toplantısında, ilçeye yatırım yapılması için her kesime işbirliği teklifinde bulunmuştu. ALICIK'ın yaptığı teklifin karşılığını aldığını görüyoruz. Çünkü Nazilli'ye büyük bir alışveriş merkezinin kurulacağı bilgisine ulaştık. Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı ve MHP'li Belediye Meclis Üyesi Vahit AYSAN ile Nazilli'nin köklü ailelerinden ÇAĞLAR'ların ortaklaşa yapmayı düşündükleri alışveriş merkezinin Nazilli-Denizli istikameti yönünde bir alanda inşa edileceği ve inşaatının kısa süre içinde başlayacağı konuşuluyor.

 

YENİ HAL BİNASI YIKILACAK MI?

 

Nazilli'ye büyük bir alışveriş merkezi yapılacağı duyumlarına ne kadar sevindiysek, eski olduğu için yıkılan ve yenisi inşa edilen Hal Binası'na yıkım kararı çıkma ihtimali karşısında da şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz.

 

Belediye Başkanı Haluk ALICIK, 2009 seçim beyannamesinde eski hal binasının yıkılıp, yenisinin yapılacağını taahhüt etmişti ve geçtiğimiz yıl da bu sözünü yerine getirerek yeni hal binasını tamamlamıştı. Ancak binanın hizmete girmesinin ardından büyük bir fiyasko ile karşı-karşıya kalındığı ortaya çıktı.

 

Altıntaş Mahallesi 135 ve 139 Sokak ile Mimar Sinan Caddesi arasında kalan hal binası, Kestane Camii'nin hemen yanında yer alıyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca koruma altına alınan Kestane Camii'nin yanında yapılan yeni Hal Binası'na yıkım kararı çıkabilir.

 

Nedeni şu:

 

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan binaların bitişinde bulunan parsellerin üzerine izin alınmadan bir çivi bile çakılamaz.

 

Yani, Nazilli Belediyesi, Kestane Camii'nin yanında yaptığı yeni Hal Binası için ilgili kurullardan izin almalıydı.

 

Kurul üyelerinin tuttuğu tutanaklar ve Nazilli Belediyesi'nin savunması şimdi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nda.. Kurulun vereceği karar bekleniyor.

 

Hiç temenni etmeyiz ama Hal Binası'na yıkım kararı çıkabilir.

 

mujdat-sevket-altinayar.20120919153752.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar