Merkür Retrosu

Senede ortalama üç kez retro yapan merkür, 30 Ocak’ta retro hareketine başlayacak ve bu süreç 21 Şubat’a kadar devam edecek. Merkür retrolarında merkür gezegeni dünyaya çok fazla yaklaşır ve manyetik etkisi hem zihnimizi yavaşlatır, hem geçmişle bağlantılı bazı problemlerimizi yeniden önümüze getirir, hem de elektronik aletlerimizde sorunlar çıkartır. Bu yüzden merkür retrolarından hepimiz çok korkarız fakat bu konudaki algılarımız genel olarak yanlış..

Merkür retroları içe çekilme, yeniden düşünme ve dinlenme dönemleridir. Yeni kararlar alma dönemi değil..

Burada evrensel sistemin bize vermek istediği mesaj aslında şudur:

'Zihninde hala geçmişe yönelik çözmen gereken, bir kez daha düşünmen gereken konular var. Onları hallet. Vermiş olduğun kararlardan emin misin? Bir kez daha düşün. Yeni adımlar ve yeni başlangıçlarla ilgilenme, önce geçmişte yarım bıraktıklarını tamamla, üzerinden bir kez daha geç, bunları yaptıktan sonra ilerlemene izin vereceğim..

Bu süreçte cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik aletlerle zaman harcamana, bu süreci yok saymana, bunlarla kendini uyuşturmana müsaade etmeyeceğim..

Önce eskiyi tamamla.. Önceden aldığın kararlar ile ilgili başlangıçlar yapabilirsin fakat yeni ve ani gelişen gündemlerle adım atmak ilerde sorun yaratabilir.  Örneğin merkür retrosundan önce bir iş teklifi aldın, iyi düşündüysen merkür retrosunda kabul edebilirsin veya kitap yazdın ama yayınlayamamıştın diyelim, merkür retrosunda yayınla.. Fakat aniden gelişen ve yeni durumlara karşı çok temkinli ol.. Yeni biriyle tanışırsan hemen ilişkiye başlama, iyi düşün, yeni bir sosyal çevreye girme, bunların kısa vadeli olacağını bil. Yeni bir cep telefonu, bilgisayar veya başka bir teknolojik cihaz alma, internet alışverişlerinde temkinli ol. Önceden araştırmasını yapmadığın hiçbir konuda girişim yapma. Eğer yaparsan hayatına kattığın bu yenilikler sorunlu veya kısa vadeli olacaktır. Bu süreçte sadece kendini sorgula, dur, düşün. Hem bedenini hem zihnini dinlendir, enerjini topla ve retro bitince yeniden başla..’

Şubat ayında bizi neler bekliyor?

9-10-11 şubat tarihlerinde dolandırıcılıklara, internet alışverişlerinde çıkan problemlere, hem bireysel hem toplumsal anlamda yaşanabilecek ekonomik sebepli isyanlara, ayaklanmalara hazırlıklı olalım. Özellikle 12-17 Şubat arası geçmişten gelen sevgililer, barışmak isteyen aşıklar veya eski arkadaşlar yeniden hayatınıza girmek isteyebilirler. Yeniden hayatımıza aldığımız geçmişte kalmış ilişkilerin de kısa vadeli olacağını söylemek isterim. Böyle bir karar verirken birkaç kez düşünmeliyiz. Bu süreç 21 Şubat’a kadar etkisini gösterecek fakat 9-17 şubat arası etkisini arttıracaktır. Özellikle bu süreçte yanlış anlaşılmalara dikkat edelim. İki düşünüp bir konuşalım. Gecikmelere hazırlıklı olalım. Sinir sistemimizin hassaslaşacağı bir süreç..

21 Şubat’a kadar gökyüzü bizi beklenmedik gündemlerle zorlasa da, bencilleşmemeye, baskıcı bir tavır takınmamaya ve dilimizin sevgi dili olmasına dikkat edelim. Şubat ayının en güzel tarafı geçmişte kaçırdığımız bazı fırsatların yeniden karşımıza çıkacak olması.. Akıl süzgecinden geçirdikten sonra adım atmamızda hiçbir sakınca yok..

Sevgiler...

Instagram: astrologbilgeasli

Önceki ve Sonraki Yazılar