8 Şubat Haftası Gökyüzü 

Bu hafta gökyüzündeki en önemli görünüm satürn gezegeni ile uranüs arasındaki sert etkileşim.. 17 Aralık’tan bu yana kova burcunda seyahat eden satürn, uranüse dik bir açıyla yaklaştıkça isyanlar, protestolar, ayaklanmalar etkisini daha net bir şekilde göstermeye başladı..

Bu süreç mart ayının ikinci haftalarına kadar devam edecek gibi görünüyor.. Özellikle ekonomik sebepli isyanlar, sıra dışı para kazanma yöntemlerinin gündeme gelmesi, yer sarsıntıları, elektrik sisteminde sıkıntılar, merkür retrosunun da etkisiyle teknolojik cihazlarda bozulmalar, bastırılmış öfkenin patlaması bu sürecin diğer olası etkileri..

Bireysel hayatlarımıza gelince; bu süreçte ekonomik sıkıntılar, maddi manevi güven duygusu arayışı, değersizlik duygusu gibi içsel ve dışsal çalkantılar değişim için çok güçlü bir motivasyon sağlayacak. Öfke patlamaları, kısıtlanmışlık hissi, ani yer değişiklikleri, taşınmalar, kalp damar veya boğaz bölgesi ile ilgili rahatsızlıklar, sosyal çevreden gelen maddi manevi zararlar bu sürecin en belirgin etkileri.. Değişime direnmemek, ayak uydurmaya çalışmak, içsel motivasyonumuzun peşinden koşmak yapabileceğimiz en doğru şey..

11 Şubat Perşembe günü kova burcunda yeniay

Perşembe günü saat 22:04 civarında kova burcunda yeniay gerçekleşecek.. Genel olarak söylemek gerekirse maddiyatla alakalı korkularımızın tetikleneceği bir sürece giriş yapıyoruz. Büyümek isterken büyümemek, çalışmak isterken çalışamamak, para kazanmak isterken kazanamamak içimizdeki öfke ve isyan duygusunu tetikliyor. Aynı zamanda bu durum çok güçlü bir motivasyon kaynağı olacak. Buradaki içsel korkular ve negatif düşünceler aslında kendimizle yüzleşebilmemiz ve geçmişe dönüp bakabilmemiz için bir fırsat oluşturuyor. ‘Nerede yanlış yaptık?’, ‘gerçekten ne istiyoruz’, ‘verdiğimiz kararlar bizi yaşam kalitesi adına ne kadar tatmin etti?..’ Dışsal etkileri suçlamak veya tam tersi kurban rolüne hapsolmak çözümselliği geciktirmekten, aynı döngüde dönüp durmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bireysel hayatlarımızda radikal değişimler yapmak ve hayallerimizi gerçekleştirmek adına oturup aklıselim planlar yapmak için ‘elimizde avucumuzda bir şey olmasa da’ doğru zamanlar.. Bu süreçte zihinsel olarak iyileşebilir, sorunlarımıza mantıklı çözüm yolları bulabilir, geçmiş hatalarımızı analiz edebilirsek merkür retrosu bitişi ödülleriyle gelecektir..

Zaman duygusal düşünme zamanı değil..

Hafta sonunun enerjisine baktığımızda ay balık burcunda olacak. Kendimizi kandırmak, gerçeklerden kaçmak, bulanık belirsiz bir enerji yönsüz hissetmemize sebep olabilir. Kandırılmalar, aldatılmalar gündeme gelebilir. Geçmişte kaçırdığımız fırsatlar, eski sevgililer, eski arkadaşlar hayatımıza yeniden girmek isteyebilirler ve bu durum kararsız hissetmemize sebep olabilir. Bu kafa karışıklığı ile naiflik ve kırılganlık enerjisi içinde kesin kararlar vermekten kaçınalım. Burada yapmamız gereken sadece iç dünyamıza çekilip ‘gerçekten ne istiyorum?’ sorusunu kendimize yöneltmek.. Olabildiğince mantık çerçevesinde planlamalar yapıp, kendimize acıma duygusundan bir an önce çıkmamız gerekiyor.. Haftasonu akışta kalarak, meditasyon yaparak iç dünyamıza çekilmek, kendimizle iletişim kurmak çok iyi gelecektir.

 

Sevgiyle kalın

Astrolog Bilge Aslı

Instagram: astrologbilgeasli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar